AA-meeting voor jongeren die met alcohol tobben | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: stock

AA-meeting voor jongeren die met alcohol tobben

  •   55 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Het drinken van alcoholische consumpties kan je ondergang betekenen. Wanneer je niet meer kan stoppen na de eerste en je in een web van leugens verstrikt raakt, dan is er sprake van een alcoholprobleem. Er is wat aan te doen via de Anonieme Alcoholisten (AA). Binnenkort start een AA-meeting voor jongeren in Nieuwenhoorn.

Een probleemdrinker is iemand die langere tijd veel drinkt en hierdoor problemen heeft gekregen. Dat kunnen problemen zijn op gebied van gezondheid, werk of relationele problemen. 10% van de Nederlandse bevolking tussen 16 en 69 jaar is probleemdrinker. Dit zijn 1,1 miljoen mensen 0,7% van de bevolking tussen 18 en 64 jaar is alcoholist. Dit zijn 82.400 mensen.(bron: Jellinek)

Het verhaal van een van de deelnemers, een jonge volwassen man op Voorne-Putten: "Op 16-jarige leeftijd begon ik met het drinken van mijn eerste biertje. Dit voelde heerlijk, een roes waarvan ik toen nog niet wist dat ik die veel zou krijgen en me veel problemen zou opleveren. Ik kreeg via school een betaalde stage. Het verdiende weekloon werd in het weekend omgezet in drank. Na een jaar op mijn 17e begonnen de doordeweekse avonden tot de weekenden te horen. Er werd veel tijd in de plaatselijke kroeg doorgebracht. Gemiddeld vijf of zes avonden in de week."
"Op mijn 24e ging ik samenwonen. Mijn vrouw was niet zo gediend van mijn alcoholgebruik. Dus ging ik stiekem drinken, liegen, manipuleren en drank verstoppen. Dit dubbelleven leidde uiteindelijk bijna tot een scheiding en drank was daar de oorzaak van."

"Op mijn 28e kwam ik na een gesprek bij de huisarts terecht bij een kliniek, waar ik drie maanden lang twee avonden in de week aan mezelf heb gewerkt en de alcoholverslaving de baas ben geworden. Daarna ben ik bij de AA (Anonieme Alcoholisten) terechtgekomen. Op de wekelijkse bijeenkomsten ging ik aan de slag aan de hand van de twaalf stappen die de AA als leidraad heeft. Dit heeft me tot op de dag van vandaag nuchter gehouden. Ik ben nu drieënhalf jaar nuchter."
 

Aansluiting vinden
"De AA-meeting die ik bezoek is in Nieuwenhoorn, op de dinsdagavond. In de afgelopen jaren merken we dat de jongeren met hetzelfde probleem wat lastig aansluiting vinden binnen de groep." Daarom is er besloten om een jongerenmeeting te starten vanaf woensdagavond 6 februari elke woensdagavond, van 20.00 tot 21.30 op het adres Achterdorp 1, 3223 BA Nieuwenhoorn. Het telefoonnummer is: 06 51218876.

"Wanneer je je herkent in mijn verhaal, je het leven van een alcoholverslaafde achter je wilt laten en kiest voor een nuchter leven, dan ben je van harte welkom om op woensdagavond naar Nieuwenhoorn te komen. Daar zal je merken dat je er niet alleen voor staat, het niet alleen hoeft te doen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>