Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Hanna Hoogendoorn is voorleeskampioen van regio Brielle!

Actueel 423 keer gelezen

Brielle - De spannende voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland zijn weer van start gegaan! Ruim 400 basisscholen hebben hun schoolkampioen weer aangemeld. Deze schoolkampioenen laten in diverse bibliotheken horen hoe goed zij kunnen voorlezen. De Zuid-Hollandse bibliotheken zijn organisator van de lokale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool en afgelopen zaterdag vond de voorronde in Brielle plaats in DukdalfBRES.

De presentatie was in handen van leesconsulenten Debbie Krijger en Nathalie Lemmen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De vakjury bestond uit: educatiespecialist bij bibliotheek Boekenberg Carola Kerpel, theatermaakster Margareth van Rooijen, directeur BREStheater Chantal Kradolfer.

De 26e editie van de wedstrijd startte om 10.00 uur en de zaal was gevuld met gespannen deelnemers en enthousiaste ouders, broers, zussen, opa's en oma's. De voorleeskampioenen uit groepen zeven en acht van zeven basisscholen lazen een fragment uit hun favoriete kinderboek voor aan de jury, waarbij ze werden bijgestaan door supporters. Helaas kon één deelnemer niet aanwezig zijn bij de voorronde in Brielle. Op hun eigen school wonnen zij eerder al de voorleeswedstrijd. Zij zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel 'voorleeskampioen van de school'. Deze voorleeskampioenen zijn: Bo van Oijen van OBS 't Want, Roxy Charles van Sint Leonardusschool, Margarida Patricio van OBS Branding, Michelle Vrij van CBS Anker (afwezig), Minerva de Vries van OBS Meester Eeuwout, Julie van den Berg van OBS het Overbos, Hanna Hoogendoorn van CNS de Nieuwe Weg, Nouska Balk van OBS Mildenburg.

Tijdens deze voorronde hebben de kampioenen gestreden om een plek voor de regionale ronde die op 20 maart in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis plaatsvindt en de deskundige jury heeft bepaald wie er door mag en natuurlijk kan er maar één de winnaar zijn! Een totaal verraste Hanna Hoogendoorn van CNS de Nieuwe Weg mocht het podium opkomen en haar oorkonde en prijs in ontvangst nemen. Zij heeft voorgelezen uit het boek Oma boef van David Walliams. Hanna mag zich nu voorleeskampioen van regio Brielle noemen!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

De vakjury bestond uit Carola Kerpel,  Chantal Kradolfer en Margareth van Rooijen (Foto: Jos Uijtdehaage)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws