Hellevoetsluis kan kampioenschap wel vergeten

Actueel 124 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft zichzelf uit de kampioensrace in de tweede klasse D gespeeld door in eigen huis niet verder te komen dan een 1-1 (0-0) gelijkspel tegen SVS Capelle. En dat terwijl de koplopers DCV en Neptunus/Schiebroek ook punten morsten. De achterstand op DCV bedraagt met een wedstrijd minder in de benen 11 punten.

'We hebben onszelf geen goede dienst bewezen door te verzaken dichterbij DCV te komen', stelde de teleurgestelde trainer Edwin de Koning. 'We verzuimden binnen het kwartier met riante kansen met 3-0 afstand te nemen van SVS. SVS begon daarna van zich af te bijten zonder kansen, maar de ene kans op slag van rust werd uit de kruising geplukt door Ti-Jey Binc. We hadden de harde wind in de tweede helft in de rug, maar van de vele kansen werd er slechts één (Sander van Pelt, DR) benut. Als je dan niet doordrukt, dan weet je dat de tegenstander een keer toeslaat, en dat gebeurde jammerlijk door een foutje. We kunnen het kampioenschap nu wel uit ons hoofd zetten. We zullen ons moeten focussen op een periode of een vervangende periode', aldus De Koning. Hellevoetsluis moest het stellen zonder de geschorste Onur Furuncu, de geblesseerde Vincent Mast en Remon Haze en Jeffrey de Koning (beiden ziek). Doelman Danijel Ribaric viel tijdens de warming-up uit met een rugblessure. 'Frenk van Gelderen heeft het overigens uitstekend gedaan in het hart van de verdediging.' Hellevoetsluis speelt zaterdag in Rotterdam tegen Alexandria '66.
Hellevoetsluis: Ti-Jey Binc; Tommie van Schaik (80. Patrick Struik), Frenk van Gelderen, Öner Sang A Jong, Brian Poelman; Dave Mierop, Sander van Pelt, Victor Hartog; Jarno Huisman, Tom Sleeuwenhoek, Serkan Yavuzyigitoglu (82. Gaultier Obiango).