FC Vlotbrug bestaat 40 jaar! | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: Wil van Balen

FC Vlotbrug bestaat 40 jaar!

  •   29 keer gelezen   Actueel

Football Club Vlotbrug is opgericht in 1979 en bestaat dus dit jaar 40 jaar! Tijdens de receptie op vrijdag 1 februari was een honderdtal genodigden aanwezig, besturen van andere verenigingen, Ed Goverde was als ambassadeur van de KNVB aanwezig, tal van andere belangstellenden en wethouders Margriet den Brok, Peter Schop en Hans van der Velde waren aanwezig.

"Het is hier nooit saai." Deze woorden liet voorzitter Maarten Fonkert vallen in zijn speech waarin hij kort inging op de historie, waar Adrie van Kwawegen als eerste voorzitter en Wil de Ruiter als eerste trainer werden benoemd toen FC Vlotbrug nog aan de Boerseweg gevestigd was. Vervolgens zoomde hij in naar het heden naar de locatie aan het Schelpenpad. FC Vlotbrug heeft, zoals iedere vereniging wel eens heeft, best een aantal turbulente jaren achter de rug.

Er is veel tijd en energie in het nieuwe clubgebouw gaan zitten en als je zo focust op een onderdeel van de vereniging dan doe je soms andere onderdelen daarmee tekort. Met voorzitter Maarten Fonkert aan het roer is het enthousiasme teruggekeerd aan het Schelpenpad.

"Er is een bestuur met maar liefst 8 personen en de vele vrijwilligers zetten er weer hun schouders onder. Dat merk je aan de sfeer en hopelijk komen daardoor de vertrokken leden ook weer terug en nemen zij nieuwe leden mee", kon Maarten met lichte trots melden. "Vanaf nu gaat de aandacht meer dan ooit naar de jeugd". Er is een groep mensen die daar vol voor gaat. Het is belangrijk dat de organisatie goed op orde komt en 2019 wil FC Vlotbrug met name gebruiken om een stevige jeugdorganisatie neer te zetten. Hierin wil de vereniging echt investeren.

Toekomstvisie van voorzitter Maarten Fonkert: "Een echte familievereniging worden en nog meer investeren in de jongste jeugd. De beste mensen van de technische leiding worden ingezet op de jeugd en dat gaat zijn vruchten afwerpen". "We moeten trainers opleiden om de jongste jeugd te trainen. Daarnaast zijn we bezig met een nieuw jeugdbeleid. Daarin wordt het ook belangrijk dat naast de trainingen we gaan zorgen voor meer nevenactiviteiten. Daar doen we ook al het een en ander in. We organiseren al een aantal jaren zomerkampen en toernooien. Daarnaast zijn we in gesprek met de kinderkoepel dat zij op donderdag hier voetbal kunnen volgen." Voor de 'oudere jeugd' is FC Vlotbrug ook actief: per 1 januari is men begonnen met wandelvoetbal voor 65 plussers. Dat loopt storm. We hebben nu al meer dan 15 leden."

Ambassadeur Ed Goverde van de KNVB: "Als ik deze accommodatie met gloednieuwe kantine bekijk en ik zie de twee levendige woonwijken er om heen, dan voorzie ik een mooie toekomst voor de club".

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>