Afbeelding

Jonge talenten KDO zetten mooie prestaties neer

Actueel 124 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdagochtend begon de tweede plaatsingswedstrijd voor de jongens van KDO-sport al heel vroeg. Met de plaatsingen van vorige keer waren de jongens bijna zeker al door, dus ze konden vrij turnen. De jongens konden door de geturnde wedstrijden doorstromen naar de volgende rondes voor de heren van KDO-Sport Hellevoetsluis.

Tim
Tim turnde een zeer goede en stabiele wedstrijd. Bij het toestel de sprong verliep helaas iets anders dan gepland. Bij de landing van zijn gestrekte schroef bezeerde hij behoorlijk zijn knie. Toch wilde hij zijn wedstrijd afmaken. Met een goed ingetapete knie en aangepaste oefeningen op brug en rekstok wist Tim toch nog met 0,3 punten verschil de gouden medaille mee naar huis te nemen.

Wald
In de tweede ronde was het de beurt aan Wald. Wald begon de wedstrijd zeer gespannen omdat hij nog kampte met een oude knie blessure. Hij moest tevens met het toestel vloer beginnen, waar hij goed voor zenuwachtig was. Na het inturnen besefte Wald zich dat het allemaal wel goed kwam en turnde een zeer goede oefening met als einde een dubbele flik flak. Tevens behaalde Wald op het toestel sprong weer boven de 20 punten en behaalde hier dus ook de hoogste score.

Milan en Stefano
In de laatste ronde turnden de jong talenten om de medailles. Met erg nette oefeningen maakten Milan en Stefano het spannend om de gouden medaille. Stefano wist al hoe het was om op het hoogste podium te staan, maar vandaag mocht Milan de gouden medaille mee naar huis nemen! Hij behaalde de hoogste score op voltige, rekstok en ringen en een 3e plaats op vloer. Stefano behaalde de hoogste score op sprong en brug en een nette tweede plaats op de vloer.

Kracht en flexibiliteit
Turnen is een sport waarbij meisjes en jongens veel kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, balans en elegantie nodig hebben. Al deze eigenschappen zijn van groot belang in de sport. Op alle toestellen alle eigenschappen benodigd en kunnen deze elkaar ook sterk aanvullen. Kracht maakt veel elementen makkelijker. Ook oefeningen zijn dan minder moeilijk, turnen is een erg intensieve sport. De jongens hebben weer erg goed geturnd en gaan op naar de volgende rondes!

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws