Topturner van Assche trainer bij KDO-sport | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: Zoe Bonefaas

Topturner van Assche trainer bij KDO-sport

  •   50 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Sinds juni 2017 geeft Anthony van Assche trainingen bij de Hellevoetste turnvereniging KDO-sport. De oud-topturner is meerdere malen Nederlands kampioen geworden op onder andere all-round, ringen en brug.

Een jurylid van KDO-sport vroeg aan Van Assche of hij nog ergens anders trainingen wilde geven. "Toen gaf ik bij een andere club trainingen, waar het niet meer ging zoals ik wilde. Vervolgens kwam ik in gesprek met de voorzitter van KDO-sport",vertelt Van Assche, "Ik mag nu veel zelf bepalen, dus ik heb het hier super naar mijn zin."

Jong talent
KDO-sport wil het selectie herenturnen weer een boost geven. Van Assche kan daarbij helpen. Hij heeft al een eigen jong talent selectie gemaakt. "Die jongens heb ik al vanaf het begin getraind." Volgens Van Assche is het heel belangrijk om een goede trainer te hebben.

Mentaal werk
"Nu zeg ik niet dat ik een fantastische trainer ben, maar door mijn eigen ervaringen weet ik dat het belangrijk is om een goede trainer te hebben." Het gaat volgens Van Assche niet alleen over de technische aspecten van het trainen. "Het is ook veel mentaal werk dat je samen doet met je trainer. Je moet daarom wel echt een klik hebben met je trainer. Als hij jou niet aanvoelt, of jij hem niet, dan gaat het niet werken."
Tokyo
Van Assche heeft jarenlang in de turntop van Nederland gezeten. In 2005 maakte hij zijn debuut in het wereldkampioenschap turnen in Melbourne. In 2009 pakte de turner zijn eerste Nederlandse kampioenschap op het onderdeel meerkamp. Het was de bedoeling dat Van Assche mee zou gaan naar de Olympische spelen in Tokyo van dit jaar. "Dat was in eerste instantie wel de bedoeling, maar na meerdere blessures was het klaar."

Van Assche kampte in 2016 met een liesbreuk en een afgescheurde pees in zijn duim. Ondanks dat bleef hij meedoen aan competities. Na zijn herstel leek het beter te gaan dan het ooit was geweest met Van Assche. Eind 2017 kwam daar verandering in. De turner kreeg alweer een liesbreuk, ditmaal aan zijn andere been. Op 11 november 2018 maakte de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) bekend dat van Assche stopt met topsport.

Van topturner naar trainer
Anthony van Assche kwam er tien jaar geleden achter dat hij het trainingen geven ook wel zag zitten. "Toen heb ik mijn papieren gehaald en sindsdien geef ik trainingen",Van Assche wil de turners over hun eigen grens te laten gaan. "Als ze iets niet durven, dan bedenk je een manier zodat ze iets wel durven. Niet in de zin van moeten, maar dat je gaat bedenken hoe je iets bereikt met tussenstappen. Ik vind het vooral zo leuk als je jongens, die denken dat ze iets niet kunnen, overtuigt om het alsnog te doen en dat het dan lukt. Dat vind ik het mooiste er aan."

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>