Financieel en emotioneel drama voor kopers Van Sleenstraat | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
In augustus 2018 werd deze foto nog met trots getoond op de website van Atelier Pro. Inmiddels is het project van hun site verwijderd.
In augustus 2018 werd deze foto nog met trots getoond op de website van Atelier Pro. Inmiddels is het project van hun site verwijderd. (Foto: )

Financieel en emotioneel drama voor kopers Van Sleenstraat

  •   2820 keer gelezen   Actueel

Brielle – In een emotioneel betoog legden de 6 kopers van de Slimhus-huizen aan de Van Sleenstraat het horror scenario van de bouw van hun huizen uit aan de leden van de commissie grondgebied.

Anderhalf jaar geleden hadden ze niet kunnen bedenken dat het kopen van een nieuwbouwwoning in het centrum van Brielle zo catastrofaal zou verlopen. Alles leek immers prima in orde en zag er betrouwbaar uit. Het wereldwijd opererende architectenbureau Atelier Pro uit Den Haag tekende het ontwerp en zorgde voor de aannemer; notaris Moerland wikkelde de contracten af en de verkoop verliep via makelaar Betist. Met de gemeente Brielle als controlerend orgaan en een BetaalGarant regeling, hadden de toekomstige bewoners alle vertrouwen in de setting en keken er enorm naar uit om hun woning te mogen ontwerpen en in Brielle te wonen, grenzend aan de wallen, hoe idyllisch zou dat zijn!

In het kort de geschiedenis
In 2016 kochten ze het huis dat volgens een revolutionair nieuw concept was ontworpen door Atelier Pro en in september 2017 zou worden opgeleverd. Al snel stagneerde de bouw, onderaannemers weigerden nog verder materialen af te leveren en er bleek dat niet conform de vergunningen werd gebouwd. Vervolgens kwam het malafide verleden aan het licht van een van de aannemer(s) en de financieel adviseur die de BouwGarant regeling zou verzorgen. Het was ook niet geruststellend dat de ontwerpers van de woningen alle drie rond 2017 het architectenbureau verlieten. Ook de verantwoordelijke projectarchitect en directielid Ernst Jan Cornelis vertrok onverwachts na een langdurig dienstverband. Het project is intussen van de website van Atelier Pro gehaald..

Al vijf keer verhuisd
Een van de inspreeksters kon haar emoties nauwelijks bedwingen toen ze vertelde dat een van de kopers in de afgelopen anderhalf jaar al vijfmaal verhuisd is van de ene naar de andere woning en camping. Er zijn gezinnen die bij hun ouders inwonen en daar ook hun kraamtijd hebben moeten doorbrengen. Dat heeft toch niemand voor ogen als je een kindje krijgt, vroeg ze zich af.

Controlerende taak gemeente
Het duurde volgens de kopers tot augustus 2018 voordat de gemeente haar controlerende taak ging oppakken. De gemeente Brielle is nog steeds in onderhandeling met de aannemer die de huizen volgens de specificaties van een door de gemeente ingehuurde expert moet gaan afbouwen. Het lijkt er echter nog niet op dat de aannemer deze taken aan het oppikken is, zo verklaarde de woordvoerster van de gemeente maandag 28 januari. Begin februari is er een nieuwe afspraak met de bouwer.

Er is toch een positief punt zoals een van de kopers opmerkte: "Wij krijgen het best gecontroleerde huis ooit!".

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>