Stony van den Berg tekende voor een van de vier treffers van OVV in de derby bij SC Botlek. (Foto: Peter de Jong).
Stony van den Berg tekende voor een van de vier treffers van OVV in de derby bij SC Botlek. (Foto: Peter de Jong). Foto: PETER DE JONG

OVV rukt op naar derde plaats na zege bij SC Botlek

Actueel 130 keer gelezen

Spijkenisse – Door een afgetekende 0-4 zege bij streekgenoot SC Botlek, rukte OVV op naar de derde plaats op de ladder in 3D. OVV passeerde OSV Oud-Beijerland dat verloor van Rijnmond Hoogvliet Sport en weet nu alleen Rozenburg en FC Binnenmaas nog maar voor zich.

Met Rob Vuik als coach op de bank bij OVV en Arjan Vuik als de verantwoordelijke man bij SC Botlek was er in de derby sprake van een broederstrijd. Die pakte uit in het voordeel van OVV, dat over beduidend meer kwaliteit en ervaring in de ploeg beschikte dan de dit seizoen wisselvallig presterende Spijkenissers. Bij rust leidde OVV al met 0-2 door een goal van Stony van den Berg en een eigen doelpunt aan de zijde van de thuisclub.

Weinig moeite
In de tweede helft had OVV weinig moeite om de score uit te bouwen. Alexander Baartmans tekende voor de 0-3 en aanvoerder Pascal van Hulst zette de 0-4 eindstand op het scorebord van het Spijkenisser sportpark De Brug. OVV pakte met de 0-4 zege in de derby de winnende draad weer op, die de Oostvoornaars in de laatste weken voor de winterstop aan het spinnen waren. De druk op de tot dusver imponerend sterke koploper FC Binnenmaas neemt toe.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws