Archieffoto: Theo van Kralingen

Helius ook reuzendoder tegen HVOS

Actueel 142 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius hebben na Saturnus Leiden 2 ook de andere titelkandidaat HVOS 2 uit Spijkenisse met de cijfers 19-12 (10-7) van zich afgeschut. De Hellevoetsen hebben met een wedstrijd minder in de benen op de vijfde plaats in de ZH-ZW derde klasse Z een achterstand van 3 punten op HVOS.

'We hebben dit jaar de nummers één en twee verslagen, dus we kunnen het nog wel', wees coach Frank van Leeuwen op het herstel van zijn vrouwen op de matige competitiestart. 'De eerste helft was redelijk, maar door foutjes in de verdediging en balverlies in de aanval kwamen de systeempjes er niet uit, moest het vooral komen van de individuele acties van de snelle meiden (Lotte Nap en Sasha Luteijn, DR). Na een stroef begin kwam er in de tweede helft toch meer lijn in het spel, kwamen we makkelijker tot scoren en werd het ook leuker voor het publiek. De break kwam er door goed keeperswerk van Eva (van Leeuwen, DR) ook beter uit.'
Helius: Eva van Leeuwen; Danielle van der Meijden-Spoor (1 keer), Petra Brink (2 keer), Inge van Melick (2 keer), Inge van der Graaf (1 keer), Esther Brink, Mila Went (2 keer), Lotte Nap (5 keer), Sasha Luteijn (4 keer), Esmee Louwerens (2 keer), Annemiek van der Kooi.