Afbeelding
Foto: Marck Groothuijzen

Twee brandmeldingen achter elkaar

Actueel 310 keer gelezen

Vierpolders/Brielle - Zaterdagavond werd de Brandweer uit Brielle samen met de S.I.V (Snel Interventie Voertuig) van Brandweer Hellevoetsluis KAZ62 opgeroepen voor een gebouwbrand bij een tuinderij aan de Tuindersweg in Vierpolders.

Tijdens het aanrijden kregen ze te horen dat er bij de brand ook een vat met waterstof peroxide stond en dat deze mogelijk ook in de brand zou staan. Toen dit bekend werd, zijn ook direct de A.G.S (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) en de O.V.D (Officier van Dienst) ingeschakeld ter ondersteuning. Eenmaal op locatie aangekomen, was de situatie zeer onduidelijk, omdat alles bij de tuinderij nog potdicht zat.

Toen eenmaal het rolluik open ging waarachter de brand zich zou bevinden, konden ze al snel zien waar het om ging. Om onduidelijke reden was naast het vat met peroxide iets tot ontbranding gekomen, wat er vervolgens weer voor had gezorgd dat het vat zelf is gaan smelten/branden en daardoor dus de peroxide uit het vat is gaan lekken.

De brand zelf was eigenlijk al direct snel geblust, maar doordat ze nog steeds met een lekkend vat gevaarlijke stoffen zaten, zijn ze ter plaatse gebleven tot een specialistisch team aanwezig was om met hun speciale apparatuur de gevaarlijke stoffen op te zuigen in een veilig vat. Een medewerker van de tuinderij is uiteindelijk nog meegenomen met een ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland, omdat hij rook had ingeademd.

Als klap op de vuurpijl kregen zij ook nog eens te horen dat, terwijl zij met hun inzet bezig waren, Brandweer Oostvoorne en Brandweer Zwartewaal met spoed werden opgeroepen voor een brand in de Plantage in Brielle. Er zou rook in de gangen gezien zijn en er werd ook een duidelijke brandlucht geroken. Eenmaal ter plaatse bleek dat er brand had gewoed in een prullenbak. Deze had voor wat rookverspreiding gezorgd in de gang. Een bewoner/bezoeker heeft zeer snel opgetreden bij deze melding en het gedoofd. Hierdoor is erger voorkomen!

Fotografie: Marck Groothuijzen

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws