Afbeelding
Foto's Theo van Kralingen

Jump '80 verdient meer supporters in De Fazant

Actueel 159 keer gelezen

Hellevoetsluis- De basketballers van Jump '80 hebben tegen Blue Drakers in De Fazant met een klinkende 107-87 (28-32, 17-15 (45-47), 29-13, 33-27) overwinning een dikke revanche genomen voor de nipte 67-65 nederlaag in de heenwedstrijd in Woerden. Mark van der Lugt was met 47 punten de grote man.

Dan Rolandus

De Hellevoeters bezetten met 10 punten uit veertien wedstrijden de vijfde plaats in de tweede klasse B met evenveel verliespunten als de koplopers Klipperstars, SVO Basketbal (beiden 12-18), EBV Baros 3 en BOB (11-16). 'Het was een gelijkwaardige wedstrijd tot aan de rust, maar door enkele omzettingen hebben we het verschil gemaakt in het derde kwart', keek coach Ronald de Rijke terug op een goede wedstrijd van zijn manschappen. 'We zijn in het derde kwart gigantisch van start gegaan en zijn niet meer in gevaar geweest. We speelden overigens niet veel beter dan twee weken geleden tegen Klipperstars, maar het verschil was nu dat we de driepunters nu wel binnenschoten. Tegen Klipperstars schoten we 16 procent binnen tegen nu circa 35 procent. Zo'n percentage is op het niveau in de tweede klasse gewoon prima. We hebben voor het eerst in dit seizoen de honderdpuntengrens overschreden.'

Spanning
Jump'80 speelt dit seizoen aantrekkelijk basketbal waarbij zij zich kunnen meten met de toppers in de tweede klasse B. De Hellevoeters moesten van Blue Drakers winnen om bij te blijven, want zij krijgen met achtereenvolgens de toppers BOB (26 januari in De Fazant) en EBV Baros 3 (vrijdag in Sporthal Kralingen) een zwaar programma te verwerken. 'Het is een spannende en leuke competitie waarin iedereen van elkaar kunt winnen', wijst Ronald de Rijke naar de verrassende uitslagen in bijna elke speelronde. 'Het is ook mooi voor de jongens. Zij spelen aantrekkelijk basketbal, zijn fysiek sterk en beschikken over een ijzersterke conditie. Wij hebben ook menig potje het verschil gemaakt in het derde of anders wel in het vierde kwart. Deze groep is drie jaar geleden aan de onderkant begonnen en zijn nu al zover dat zij kunnen meestrijden voor de hoofdprijs. Je merkt het ook aan het publiek. De tribune zat goed vol en de aanmoedigingen van de supporters bij elk puntje is een extra duwtje in de rug voor de mannen. De doelstelling vooraf aan het seizoen was om tot het einde van de competitie mee te strijden met teams als BOB, SVO, Klipperstars en Baros, allemaal teams die een klasse hoger hebben gespeeld.

Een loodzware afdeling dus. Het verschil tussen al deze teams, Jump inbegrepen, zit hem in de details. Dat betekent dat je elke wedstrijd scherp moet ingaan. Wat dat betreft zijn we constanter geworden, laten duidelijk minder punten liggen tegen de kleintjes. Het is elke week voor de spelers weer genieten en plezier maken. Natuurlijk willen zij graag kampioen worden, ik als coach ook, maar mochten we in zo'n zware competitie tweede of derde worden, dan hebben de mannen het gewoon goed gedaan.' Ronald de Rijke kan beschikken over een vrij fitte ploeg. 'De spelers zijn allen in staat om veertig minuten spelen. Da conditie was vorig jaar een beetje het manco, maar dit seizoen zijn zij conditioneel zeer sterk geworden. De dragende spelers moest ik vorig jaar noodgedwongen wisselen en nu kan je hen gewoon laten staan. Dat hebben zij zelf gedaan, hebben er alles voor over om hun doel te bereiken. We trainen met twee teams twee keer per week en dat zie je gewoon terug in de wedstrijd. Kortom, het is fijn werken met deze groep.'

Jump '80: Remy Daal, Stefan de Rijke (6 pnt), Mark de Romph (16 pnt), Pieter den Braber (23 pnt.), Demian Dortmundt, Olaf Schreiber (2 pnt), Jaimie van der Klei (9 pnt), Yorick van der Klei (2 pnt), Mark van der Lugt (47 pnt), Kilian Wijers (2 pnt).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws