Mark Rede draagt de sleutels over aan RAR voorzitter Jan Horstink (links).
Mark Rede draagt de sleutels over aan RAR voorzitter Jan Horstink (links). Foto: Foto-Ok.nl

Opening expositie ‘Ramsj’ in Galerie RAR

Actueel 230 keer gelezen

Spijkenisse – Gistermiddag werd in galerie RAR de expositie 'Ramsj' geopend. Tijdens deze expositie wordt hedendaagse kunst van enkele van de 42 bij RAR aangesloten kunstenaars getoond en verkocht. Heel betaalbaar, zodat het voor iedereen mogelijk is een uniek kunstwerk aan te schaffen.

De opening van de expositie viel samen met de nieuwjaarsbijeenkomst van RAR. De nieuwjaarstoespraak van RAR voorzitter Jan Horstink werd vooraf gegaan door enkele woorden van Mark Rede, tot voor kort voorzitter van stichting 't Oude Raadhuys welke meer dan 40 jaar cursussen en andere kunstactiviteiten organiseerde. De stichting werd onlangs wegens gebrek aan cursisten opgeheven. Rede droeg daarbij officieel de sleutel van de expositie- en cursusruimte over aan RAR die alleen verder gaat in het pand aan het Noordeinde 7.

Horstink vertelde dat twee schildercursussen die bij 't Oude Raadhuys werden gegeven, inclusief cursisten en docenten Harold Lassoy en Angeline Rozendaal, nu bij RAR worden voortgezet. De naast de expositieruimte gelegen woning waar de kunstuitleen van RAR was gevestigd, wordt weer aan de verhuurder overgedragen. De kunstuitleen blijft onderdeel van RAR, maar hiervoor wordt voortaan een deel van het voormalige oude Raadhuis ingeruimd. De glazen aanbouw en expositieruimte tussen de twee panden, blijft in gebruik van RAR.

Nieuw is ook dat bij de galerie gekocht werk voortaan doormiddel van een pinapparaat direct kan worden afgerekend. De opening van de expositie werd voorafgegaan door Podium Regio Art Rijnmond, waarbij poëzie en proza werden voorgedragen en muziek ten gehore werd gebracht. De expositie Ramsj is nog tot en met 8 februari te bezichtigen. Galerie RAR is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Informatie via www.regioartrijnmond.nl of tel: 06-33569385

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws