Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Motorrijder maakte indruk op meisje uit Rhoon

Actueel 233 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen feliciteerde burgemeester Veldhuijzen diamanten bruidspaar Vet-Heezen dat vandaag precies 60 jaar geleden elkaar in Rhoon het ja-woord gaf.

De inmiddels 80-jarige Jo is geboren en getogen in Rhoon en komt uit een gezin met tien kinderen. Ton's wieg stond in Wervershoof (gemeente Medemblik N-H); hij komt uit een 'nest' van vier. Na z'n diensttijd ging hij als operator bij Shell aan de slag en verbleef met een aantal andere jonge Shell werknemers in een 'kosthuis' in Rhoon. Bij de kerk aldaar deed hij jeugdwerk; Jo kwam in dezelfde kerk. 'Wij zaten dan op zondag tijdens de kerkdienst al die leuke vrijgezelle jongens eens te bekijken, maar ik was toen natuurlijk nog te jong voor verkering.' Ook maakte Ton indruk op Jo als hij, in plusfour (kniebroek), op de motor die hij inmiddels gekocht had over de dijk langs Jo's ouderlijk huis reed. Ton woonde vijf jaar bij zijn hospita en ondertussen groeide er wat moois tussen Jo en Ton.

Het paar kreeg vier kinderen en is inmiddels (over)grootouders van zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Hoe zij in Spijkenisse terecht kwamen en hoe het Jo en Ton in zestig jaar huwelijk is vergaan, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws