Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Stefan van Koolwijk verrast met Nissewaardpenning

Actueel 299 keer gelezen

Abbenbroek – Tijdens de nieuwjaarsreceptie gisteravond in het Dorpshuis in Abbenbroek, ontving Stefan van Koolwijk uit handen van burgemeester Veldhuijzen de Nissewaardpenning. 

De Nissewaardpenning kwam als een grote verrassing voor Stefan. Niet alleen is hij sinds 2010 voorzitter van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Vliegerdt, ook is hij sinds 2012 voorzitter van Stichting Dorpshuis Abbenbroek en tot slot is hij sinds 2013 secretaris van het Kernplatform Abbenbroek. Burgemeester Veldhuijzen was aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie met als excuus niet aanwezig te zijn geweest bij de opening van het Dorpshuis.
Terwijl Stefan zich klaarmaakte voor de toespraak, werd het voor hem opvallend drukker. 'Hou vol jongens. Samen gaan we de toekomst tegemoet en een fijn 2019,' vertelde Stefan aan het einde van zijn toespraak voor de nieuwjaarsreceptie.

De Nissewaardpenning
Na de toespraak kreeg burgemeester Veldhuijzen het woord. Nadat hij vertelde hoe mooi het Dorpshuis was geworden, zei hij tegen Stefan dat hij hier niet alleen was voor de receptie. Hij vertelde hoeveel Stefan zelf voor zijn rekening heeft genomen met de renovatie van het Dorpshuis. Ook zou hij overal bovenop hebben gezeten. Zelfs zoveel, dat zijn vrouw suggereerde zijn bed er neer te zetten. 'Je bent de drijvende kracht van het Kernplatform,' aldus burgemeester Veldhuijzen. 'We doen het samen. Samen leven en samen beleven,' waren de woorden van Stefan toen hij de penning in ontvangst mocht nemen. 

Cadeaus
Ook had Jan van der Lely, lid van het bestuur van Stichting Dorpshuis Abbenbroek (SDA), nog wat woorden voor Stefan. 'Een Nissewaardpenning geeft nog meer aan wat je allemaal doet in Abbenbroek.' Stefan kreeg namens het SDA twee cadeaus als pleister op de wond, aangezien hij minder vaak bij zijn familie was dan hij had gewild de afgelopen periode. Het eerste cadeau bestond hierom uit bonnen waarmee hij samen met zijn gezin twee nachten kon verblijven in een attractiepark. Het tweede cadeau werd spannender gemaakt. Stefan zou volgens Jan namelijk van auto's houden, maar ook van knutselen. Het bleek een bouwpakket te zijn voor een auto gemaakt van Lego.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws