Afbeelding

Peuters lopen lichtjestocht voor Sophia

Actueel 156 keer gelezen

Brielle - Toen het dinsdagmiddag 18 december donker was geworden hebben de peuters, ouders en pedagogisch medewerksters van Kinderdagverblijf Watergeusje uit Brielle de Lichtjestocht voor Sophia gelopen.

Kinderdagverblijf Watergeusje is een onderdeel van Kinderopvang Humanitas. Met de enthousiaste inzet van de pedagogisch medewerksters hebben de kinderen met hun mooi versierde lampionnen een rondje in de buurt van het kinderdagverblijf rond het Gooteplein in Brielle gelopen. Door sponsering van papa's, mama's, opa's en oma's en bekenden en onbekenden hebben de kinderen het geweldige bedrag van 829 euro opgehaald voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Wensen vervullen
Door mee te doen aan de Lichtjestocht hebben de kinderen mee geholpen om een wens van het Sophia in vervulling te laten gaan. In het Sophia Kinderziekenhuis worden jaarlijks vele kinderen behandeld vanwege een chronische (langdurige) ziekte. Ze moeten hiervoor vaak naar het ziekenhuis, missen regelmatig school en hebben minder contact met leeftijdsgenootjes. Veel kinderen voelen zich daardoor soms angstig, verdrietig of somber. Helaas wordt dit niet altijd opgemerkt omdat kinderen zich schamen en deze gevoelens niet delen. Zonder hulp kunnen eenzaamheid en een negatief zelfbeeld ontstaan. Lichamelijke klachten kunnen hierdoor verergeren.

Smartphone app
Het Sophia wil hier verandering in brengen met de ontwikkeling van een smartphone app. De app werkt als een soort dagboekje door op verschillende momenten van de dag vragen te stellen aan de kinderen zoals waar ze zijn, wat ze aan het doen zijn, met wie ze zijn en hoe ze zich voelen (op dit moment voel ik me boos, blij, bang, verdrietig). Daarnaast wordt een aantal uitdagingen aangeboden. Bijvoorbeeld koken of bakken met een vriend(in), een positief bericht sturen naar een vriend of het maken van een selfie met een kip.

Lichtje kopen
Namens alle ouders, medewerkers en andere donateurs hopen zij een bijdrage geleverd te hebben aan de wens van Sophia. En daarbij bedanken zij de KANJERS van peuters die met hun wandeling dit voor elkaar hebben gekregen. En mocht u na het lezen van dit bericht denken 'ik wil ook een lichtje voor Sophia kopen', dan kunt u dit nog doen op https://www.lichtjessophia.nl/.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws