Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Officiële presentatie derde boek van Roel Slachmuylders

Actueel 198 keer gelezen

Brielle - Afgelopen vrijdagmiddag vond de officiële presentatie van het boek De verhoren van Briellenaar Jan Bloys van Treslong, de broers Bronckhorst van Batenburg en zestien andere geuzen plaats.

De publicatie is het derde boek van Roel Slachmuylders in een reeks waarin resultaten van onderzoek naar deelgebieden binnen de Tachtigjarige Oorlog worden gedeeld met een breed publiek. Het boek is voorzien van een samenvatting in het Engels; de bronnen uit het Rijksarchief van Brussel en de transcriptie ervan worden op een USB stick aangeboden. Na de ontvangst in de raadzaal gaf Roel Slachmuylders een toelichting en overhandigde hij het eerste exemplaar aan wethouder Bert Van Ravenhorst.

Herdenkingsjaar 2018
De verschijning van het boek is de laatste bijdrage van Historisch Museum Den Briel van de gemeente Brielle aan het herdenkingsjaar 2018, waarin wordt herdacht dat 450 jaar geleden de Tachtigjarige Oorlog begon. Eerder in 2018 was de tentoonstelling De Vrouwen van Willem van Oranje. Vier echtgenotes, een dochter en een zus te zien en vond het symposium Feiten en Vooroordelen over de Tachtigjarige Oorlog plaats. Het boek is te koop bij de receptie van het stadhuis/museum en kost€ 12,50.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws