De nieuwe beeldschermen in de meldkamer van Parkeerbeheer.
De nieuwe beeldschermen in de meldkamer van Parkeerbeheer. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Vernieuwde meldkamer Parkeerbeheer geopend

Actueel 312 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag heropende wethouder Hamerslag de geheel vernieuwde meldkamer van Parkeerbeheer aan de H. de Lintweg. In de meldkamer werd alle apparatuur, waaronder de beeldschermen vernieuwd en ook de kamer zelf werd onder handen genomen.

De totale beeld en communicatie CCTV-installatie in de parkeergarages was eveneens aan vervanging toe en daarom werden in de zes parkeergarages, twee fietsgarages en op het vrachtwagen parkeerterrein 92 nieuwe veelal 360° camera's geplaatst. Vanwege de verouderde servers konden de camerabeelden niet goed meer worden uitgelezen en daarom werd de analoge meldkamerapparatuur vervangen door digitale apparatuur, wat zorgt voor een betere beeldkwaliteit.  Met de betere camera's zijn dode hoeken in de garages verleden tijd. De twee grote schermen in de meldkamer worden 24/7 bemand en tonen de beelden van 48 camera's tegelijk.

Nieuw is daarnaast dat de meldkamer is uitgebreid met een bedienplek voor de Kraanvogel fietsbrug. De medewerkers van het team Parkeerbeheer volgden daartoe allemaal een opleiding tot 'brugwachter op afstand'. De beelden van alle camera's worden een week lang opgeslagen en worden daarna overschreven. De beelden worden nooit aan derden verstrekt, met uitzondering van politie en justitie die door middel van een schriftelijke aanvraag daartoe kunnen verzoeken.

De totale renovatie nam zo'n twee jaar in beslag. Parkeerbeheer hoopt met de nieuwe apparatuur de komende tien jaar vooruit te kunnen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws