Liefde op het eerste gezicht.
Liefde op het eerste gezicht. Foto: Anita Tempelman

Eerste ontmoeting was genoeg voor trouwerij

Actueel 147 keer gelezen

Spijkenisse – Burgemeester Veldhuijzen feliciteerde vanmiddag diamanten bruidspaar Van Gilst-Keller. Op 17 december was het 60 jaar geleden dat de inmiddels 82-jarige An en 86-jarige Wim elkaar in Rotterdam het ja-woord gaven.

Wim was na de ambachtsschool, waar hij werd opgeleid tot elektrotechnisch instrumentmaker, gaan varen op de grote vaart. Hij maakte tijdens zijn reizen veel foto's waar hij eenmaal thuis weer dia's van maakte. De hoofdmachinist van zijn schip vroeg Wim een keer bij zijn familie thuis in Rotterdam die dia's te komen vertonen. 'Ook An was er op die avond; zij was het nichtje van de hoofdmachinist. Ik heb haar gevraagd te assisteren bij het schoonmaken van de dia's voordat ik ze in de projector stopte.' Het klikte tussen An en Wim. Hij vroeg haar de volgende dag in IJmuiden te komen kijken aan boord van het schip waarmee hij en An's neef de volgende dag naar Afrika zouden vertrekken. Daarna gingen de twee corresponderen. Vijf maanden later, het was inmiddels november '57, vroeg Wim aan An per brief of zij zich de daarop volgende kerst als hij weer thuis zou zijn, met hem wilde verloven. 'Ik was wel even overrompeld', vertelt An. Maar wetende wat ze voor Wim voelde stemde ze toe.

Hoe het kwam dat het van een verloving uiteindelijk helemaal niet gekomen is maar er wel in december 1958 werd getrouwd, leest u volgende week met de rest van het uitgebreide levensverhaal van dit diamanten paar, in Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws