Afbeelding

Waterpolosters fusieteam De Duck behouden eerste plaats

Actueel 107 keer gelezen

Brielle - Door een 5-4 zege op MNC Dordrecht behielden de waterpolosters van SCOMZeehondDuck de eerste plaats in de eerste klasse B. SCOMZeehondDuck CM1 is een team waarin de waterpolotalenten van de zwemverenigingen Oude Maas (Hoogvliet), De Duck (Brielle) en De Zeehond (Rozenburg) gezamenlijk in de competitie in de eerste klasse B uitkomen.

Het fusieteam met onder meer Brielse 'Duckmeiden' sloot de eerste periode van de topper tegen medekoploper MNC Dordrecht af met 3-2. De bezoeksters uit Dordrecht kwamen twee keer op voorsprong, maar dankzij treffers van Doenja Stolk en Joyce van Diesen, kwam SCOMZeehondDuck ook weer twee keer langszij. De goal van Carmen Dussel bezorgde de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong.: 3-2. In de tweede periode werd er niet gescoord. Dordrecht bracht daar in periode 3 echter verandering in. De bezoeksters waren tot twee keer toe succesvol en omdat SCOMZeehondDuck daar slechts een treffer tegenover kon stellen brak de laatste en beslissende periode aan met een 4-4 gelijke stand.

Laatste minuut
In een bloedstollende finale met kansen over en weer en zelfs een door de thuisclub gemiste strafworp, bracht een door Doenja Stolk in de laatste minuut gescoorde treffer de beslissing: 5-4.
Sg SCOMZeehondDuck CM1 – MNC Dordecht CM*1 5-4 (3-2; 0-0; 1-2; 1-0).

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws