Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Brielle heeft per 1 januari 2019 een nieuwe havenmeester

Actueel 775 keer gelezen

Brielle - Gemeente Brielle heeft de exploitatie van de jachthaven in Brielle gegund aan Centrum Haven Brielle B.V. De nieuwe havenmeester is het ondernemersduo Kevin Rouss en Mandy Heemskerk. Het havenmeesterschap omvat alle werkzaamheden die noodzakelijk zijn om boten veilig te laten aanmeren aan de steigers, kortom het beheren van de haven.

Naast het beheren van de haven zijn ook het gastheerschap en het ontvangst van bezoekers onderdeel van het havenmeesterschap. Kevin Rouss en Mandy Heemskerk zijn ook eigenaar van het Verhuurcentrum Brielle aan het Slagveld, waar zij onder andere sloepen en fietsen verhuren. "Door het toevoegen van het havenmeesterschap van de Brielse haven kunnen wij in de toekomst een nog uitgebreider dienst verlenen aan het toeristisch gebied", aldus Kevin Rouss.

"Met betrokken gastheerschap, goede samenwerking en goed onderhoud wordt de basis gelegd voor een mooie haven die beantwoord aan de verwachtingen van Brielle. De haven is een karakteristiek en essentieel onderdeel van de vesting van Brielle. Als gemeente willen wij natuurlijk invloed houden op de haven als openbare ruimte en de ontwikkeling van de haven voor Brielle, maar de dagelijkse exploitatie kan beter door een marktpartij worden gedaan. Om deze reden is gekozen voor een 'proefjaar', waarin we met elkaar kijken hoe dit werkt. Als het succesvol blijkt, wordt de opdracht met vier jaar verlengd.", aldus Wethouder Robert van der Kooi.

Nieuw Havenkantoor
Vanaf 1 januari 2019 zal het havenkantoor verplaatst worden naar Slagveld 56 bij Verhuurcentrum Brielle. De openingstijden tijdens het winterseizoen en voorjaar zijn:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 13.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 13.00 tot 17.00 uur
Donderdag: 13.00 tot 17.00 uur
Vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zondag: gesloten

Buiten deze tijden wel telefonisch bereikbaar op 0181 -412181.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws