Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Elias is 'soeper-blai' met zijn nieuwe accordeon

Actueel 249 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hoeveel jaren achter elkaar hij deze reis al heeft gemaakt weet hij al niet meer, maar iedereen die boodschappen doet op het Evertsenplein kent hem van gezicht. Elias speelt in de winter al jaren in weer en wind vrijwel dagelijks op zijn accordeon aan de buitenzijde van het pand van Albert Heijn.

In de zomermaanden is Elias bij zijn familie in Bulgarije waar hij als landarbeider een karig loon verdient. Zodra het weer omslaat is er geen werk meer en vertrekt hij naar Rotterdam om vandaar met het openbaar vervoer naar Hellevoetsluis te komen om al spelende wat geld te verdienen voor zijn familie.

Stalling weg, accordeon weg
Vooral het zeulen met de zware accordeon viel Elias zwaar en Ab Rosendaal bood hem enige jaren geleden aan om het instrument in zijn schuurtje in Hellevoetsluis te stallen. Helaas is Ab dit jaar overleden en bij de ontruiming van zijn woning is de accordeon verdwenen (de familie van Ab treft hier geen enkele blaam). Dus toen Elias enige tijd geleden dacht zijn accordeon te komen halen, stond hij met lege handen. De ontreddering was aan zijn gezicht af te lezen. Hij regelde voor 10 dagen een accordeon in bruikleen, maar daarna zou hij zonder komen te zitten. Een andere accordeon kopen is financieel een groot probleem. We plaatsen donderdag 13 december om 11.30 uur een oproep op de website www.groothellevoet.nl Binnen de kortste keren is het artikel door duizenden mensen gelezen en wordt het via Facebook ruim 190 keer gedeeld. Er worden erfstukken aangeboden, men wil geld inzamelen en biedt nieuwe stallingsruimte aan.

Meer acties voor de accordeonman
Een van de mensen die reageert op Facebook is Bianca Boertje-Schaap. Zij bood aan om de nieuwe accordeon bij haar thuis te stallen omdat zij dicht bij het Evertsenplein woont. Maar dat was nog niet alles; Bianca heeft via http://www.doneerdoel.nl. een actie opgestart om geld in te zamelen voor een OV reiskaart voor Elias. Wilt u de accordeonman ook steunen dan kan dat via de volgende link: https://www.doneerdoel.nl/actie/1250/ov-reiskaart-voor-elias-de-accordeon-man.

Elias is 'soeper-blai'
Maandagmiddag 17 december treffen we Elias aan het Evertsenplein met een mooie rode accordeon. Hij heeft een glimlach van oor tot oor en laat horen dat hij zijn nieuwe accordeon prima kan hanteren. Geheel in de Kerstgedachte weet hij niet wie de gulle gever is. Hij maakt duidelijk dat deze persoon heeft gezegd geen publiciteit te willen. Een mooi kerstverhaal in ons eigen Hellevoetsluis. En nu speelt Elias dus weer bij goed en slecht weer zijn deuntjes naast de Albert Heijn winkel aan het Evertsenplein. De doneeractie van Bianca voor een OV reiskaart loopt nog tot en met zaterdag 22 december a.s.!

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws