Samen werd de prachtige Social Sofa onthuld.
Samen werd de prachtige Social Sofa onthuld. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Social Sofa op schoolplein Vuurvogel onthuld

Actueel 119 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Wouter Struijk onthulde vanmiddag op het schoolplein van Daltonschool de Vuurvogels een prachtige Social Sofa. Met dit met mozaïek beklede kunstwerk viert de school haar vijfjarig bestaan en gelijktijdig het 10-jarig bestaan van de Prokind Scholengroep waar de Vuurvogel deel van uit maakt.

Het kunstwerk staat in het teken van verleden, heden en toekomst, wat ook terug te zien is in de afbeeldingen op de bank. Zo zijn bijvoorbeeld een opa en kleinkind afgebeeld en een zonsopgang en sterrenhemel. Verder is op de achterkant de ontwikkeling van kroontjespen, naar pen en computer te zien en wordt met de regenboog de multidisciplinaire samenleving waarin zorgzaamheid voor elkaar tot uitdrukking gebracht.

Opa Huib, wiens kleinkinderen op de Vuurvogel zitten, was coördinator en drijvende kracht bij het mozaïeken van de bank, waaraan alle kinderen van de midden- en bovenbouw, veel leerkrachten en ook heel wat vrijwilligers letterlijk hun steentje bijdroegen.  Het ontwerp voor de bank werd zo'n anderhalf jaar geleden gemaakt door de kinderen van de toenmalige groep acht. Alles bij elkaar duurde het mozaïeken een jaar. Bij de onthulling sprak opa Huib de wens uit dat er heel veel gebruik zal worden gemaakt van de bank zodat het motto van de school, elkaar ontmoeten en verbinding, wordt uitgedragen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws