Wethouder Mijnans feliciteerde het briljanten paar.
Wethouder Mijnans feliciteerde het briljanten paar. Foto: Anita Tempelman

Annie en Leen zijn al 65 jaar een paar

Actueel 185 keer gelezen

Hekelingen – Vanmiddag feliciteerde wethouder Jan Willem Mijnans briljanten bruidspaar Barends-Betist. Gisteren was het precies 65 jaar geleden dat het paar elkaar in Nieuwenhoorn het ja-woord gaf en werd het feest gevierd met familie en vrienden.

Spijkenisser Leen Barends en de uit Nieuwenhoorn afkomstige Annie Betist leerden elkaar al jong kennen. Serieus verkering kregen ze toen ze een jaar of 18 waren en met vrienden en vriendinnen gingen dansen bij Van Soest in de Kerkstraat in Hellevoetsluis. In 1951 ging meneer Barends bij Shell werken; eerst als bijrijder maar later als chauffeur. Via die werkgever konden Annie en Leen al direct na hun trouwen een eigen huis betrekken in Hoogvliet. Daar werden ook hun beide dochters geboren. Inmiddels heeft het paar vier klein- en zeven achterkleinkinderen.

Bijna dertig jaar geleden verhuisden ze naar Hekelingen om in de buurt van hun beide dochters te gaan wonen. De jaren gaan tellen en dat merken ook de inmiddels 87-jarige mevrouw en 88-jarige meneer Barends, maar ze hebben het nog heel goed samen. Een geheim voor hun al zo lange huwelijksband heeft het paar niet. Maar 'in een huwelijk mag men kijven, maar de liefde moet blijven', is nog altijd hun motto. Volgende week leest u in Groot Nissewaard het uitgebreide levensverhaal van dit briljanten paar.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws