Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

CrossFit Brielle 24 uur in actie voor Right to Play!

Actueel 198 keer gelezen

Brielle – Na het succes van vorig jaar vond er afgelopen weekend bij CrossFit Brielle een bijzonder evenement plaats. Vierentwintig atleten namen deel aan een 24-uurs crossfitmarathon. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel Right to Play en dat is gelukt: er werd maar liefst € 4.877,- opgehaald!

Op zaterdag 15 december, om 12.00 uur, begonnen 24 atleten aan een 24 uur durende crossfitmarathon. Elk uur werden er drie verschillende oefeningen bekendgemaakt, waar zij punten mee konden verdienen. Ieder team moest minimaal 500 punten per uur behalen. In de overige tijd mocht er uitgerust worden, maar de meeste teams gingen door om zoveel mogelijk punten te behalen. De 24-hour AMRAP Challenge is namelijk een wereldwijde wedstrijd, waar ook nog eens een winnaar uitkomt.

Samen staan we sterk

Een heel etmaal lang crossfitten is al een prestatie op zich, maar het is natuurlijk nog veel mooier om er een goed doel aan te verbinden. CrossFit Brielle koos voor Right to Play, een organisatie die zich inzet voor speelplekken en –materialen voor kinderen overal ter wereld. Op veel plekken in de wereld is het voor kinderen niet vanzelfsprekend om te spelen. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe.

Right To Play laat kinderen wereldwijd spelen

Door middel van een veiling, waarvoor heel veel ondernemers een product of dienst ter beschikking hebben gesteld, is geld ingezameld. Ook was er tijdens het evenement een grote spaarpot waar supporters een donatie in konden doen. Met behulp van deze twee acties is er een fantastisch bedrag opgehaald van € 4.877,-. Dit bedrag wordt volledig gedoneerd aan Right to Play.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws