Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Lichtjesavond en Santa Run trappen kerstactiviteiten af

Actueel 203 keer gelezen

Brielle - In Brielle vond vrijdag de aftrap plaats van alle komende kerstactiviteiten. Met "Kerst aan de (Turf)Kade", het culinaire en muzikale onderdeel, openden ze in de middag het evenement "Kerst in Brielle". "Kerst aan de Kade" was er niet alleen vrijdag, maar gaat op zaterdagavond ook nog door tot 23.00 uur en zondag tot 21.00 uur.

Bij "Kerst aan de Kade" zijn er doorlopende optredens van bandjes, koren, zangers en zangeressen. Om 19.00 uur werden op de Markt door burgemeester Gregor Rensen de lichtjes in de kerstboom ontstoken en zong het kerstkoor uit Havlickuv Brod. De traditionele Tsjechische kerstkraampjes maakten het op de Markt extra gezellig.

Santa Run
Om 20.30 uur werd ook de Santa Run Run gelopen. De Rotary Santa Run is een fun run waarbij de deelnemers, jong en oud, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. Dit jaar organiseerde de Rotary Brielle al weer voor de vierde keer deze Santa Run. Met de opbrengsten zijn al diverse projecten door de Rotaryclub gerealiseerd zoals het jaarlijkse ouderen-diner. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan de stichting Havlíckuv Brod Brielle Comité en in het bijzonder voor de zomeruitwisseling met de kinderen uit deze stad.

Medische noodsituatie
Het was nog wel even schrikken door een melding van een medische noodsituatie. De politie meldt daarover het volgende op hun facebookpagina: 

'Wij willen via deze weg onze complimenten en dank uitspreken naar het personeel van de Hoofdwacht te Brielle. Wanneer er een gezellige Santa Run in het centrum van Brielle is, zakt de moed je als hulpverlener in de schoenen als je daar voor een medische noodsituatie dwars doorheen moet. Daarom waren wij zo blij met het feit dat wij door het personeel van de Hoofdwacht werden opgevangen en door de menigte heen werden begeleid. Mannen en vrouwen bedankt voor het professionele optreden. Rest ons niets anders dan de mevrouw veel beterschap te wensen.'

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws