Afbeelding

Stalling weg, accordeon weg!

Actueel 997 keer gelezen

Hellevoetsluis - Iedereen die boodschappen doet op winkelcentrum het Evertsenplein in Hellevoetsluis kent hem van gezicht. Elias Hamdi uit Bulgarije speelt in de winter al jaren in weer en wind vrijwel dagelijks op zijn accordeon.

Landarbeider
In de zomermaanden is Elias bij zijn familie in Bulgarije waar hij als landarbeider een karig loon verdient. Zodra het weer omslaat is er geen werk meer en vertrekt hij naar Rotterdam om vandaar met het openbaar vervoer naar Hellevoetsluis te komen om al spelende wat geld te verdienen voor zijn familie.

Met lege handen
Vooral het zeulen met de zware accordeon viel Elias zwaar en Ab Rosendaal bood hem enige jaren geleden aan om het instrument in zijn schuurtje in Hellevoetsluis te stallen. Helaas is Ab dit jaar overleden en bij de ontruiming van zijn woning is de accordeon verdwenen. Dus toen Elias enige tijd geleden dacht zijn accordeon te komen halen, stond hij met lege handen. Hij heeft nu 10 dagen een accordeon in bruikleen, maar deze moet hij teruggeven aan de eigenaar.

Wie heeft een accordeon voor Elias?
Een andere accordeon kopen is financieel een groot probleem. Dus Elias hoopt nu dat een welwillende Hellevoeter die in het bezit is van een accordeon die hij of zij kan missen dit bericht leest. Hij speelt erg graag nog deze Kerstperiode weer zijn liedjes, zittend op zijn kruk naast de winkel van Albert Heijn aan het Evertsenplein!

Omdat Elias de Nederlandse taal slechts in beperkte mate machtig is, staat zijn vriend Mehmet u te woord, mocht u iets voor hem kunnen doen: 06 – 45 122 922

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws