Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Eerste exemplaar 'Beste Ouders' uitgereikt

Actueel 115 keer gelezen

Brielle - Dinsdagochtend heeft in de raadzaal van het stadhuis aan de Markt de boekuitreiking van 'Beste Ouders', Drie Brielse Militairen in Indonesië en Korea plaatsgevonden. Dit is een speciale uitgave van De Brielse Mare van de Historische Vereniging Maasmond. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan Dhr. Jung-il Han, Counsellor van de Ambassade van de Republiek Korea.

Wie in Brielle de oude begraafplaats aan de G.J. van den Boogerdweg bezoekt, ziet meteen een opvallende gedenksteen. De steen markeert geen graf, maar is een gedenkteken voor Henny Troost, Wim Mol en Joop Zwart, drie Briellenaren die ver van huis de dood vonden en een graf kregen op een militair ereveld. 

Ondanks de prominente plek van het monument kennen weinig inwoners het verhaal van de drie mannen voor wie het werd opgericht. Wie waren ze, wat dreef hen zo ver van Brielle, wat waren hun belevenissen in die verre oorden en onder welke omstandigheden verloren ze het leven? Deze bijzondere uitgave beschrijft de lotgevallen van de drie Brielse militairen en geeft hen een gezicht.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws