Het inbrengen van de chip is snel gebeurd.
Het inbrengen van de chip is snel gebeurd. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Start actie ‘chip (gratis) je kat in Nissewaard’

Actueel 238 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Bal gaf vanmiddag in het dierenopvangcentrum in Spijkenisse de aftrap voor de actie 'Chip je kat in Nissewaard'. Daarbij kunnen eigenaren hun kat in de maand december gratis laten voorzien van een chip.

Deze door de gemeente Nissewaard en Dierenbescherming gefinancierde chip-actie, vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats in Nissewaard. Vorig jaar werden tijdens de actiemaand maar liefst 564 katten voorzien van een gratis chip. Ook dierenartsen in Nissewaard werken belangeloos mee.

In het dierenopvangcentrum aan de Markenburgweg houdt twee keer per week een paraveterinair van Minimax Dierendokter Rotterdam spreekuur. Micha Pepermans van deze organisatie chipte vanmiddag onder het toeziend oog van eigenares Desiree van der Gaarde, haar zes maanden oude poes Hailey. De kat heeft geen last van de chip ter grootte van een rijskorrel die in de nek onderhuids wordt ingebracht.

Bij het chippen worden de adresgegevens van de eigenaar geregistreerd. Als de chip van een gevonden dier wordt uitgelezen, kan zo de eigenaar eenvoudig worden achterhaald. Vorig jaar zijn in Nederland ruim 60.000 katten op straat gevonden. Alleen als de katten zijn gechipt, kunnen de eigenaren worden gevonden. Het chippen van katten is in tegenstelling tot honden in Nederland niet verplicht.

Verschillende dierenartsen in Nissewaard doen aan de chipactie mee. Welke dierenartsen dat zijn en meer informatie over de actie, leest u op de gemeentelijke website https://www.nissewaard.nl/nieuws_to/laat-je-kat-gratis-chippen.htm . Voor het chippen van uw kat moet vooraf een afspraak worden gemaakt. De actie loopt van 1 t/m 31 december en is alleen bedoeld voor katten uit Nissewaard. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder dan 31 december. Wees er dus snel bij! Vorig jaar was de actie een succes en waren de chips allemaal vergeven.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws