Ferry van der Spuij (r) wordt door broer Danny en Ramon de la Haye gefeliciteerd met zijn fraaie goal. (Foto: Wil van Balen).
Ferry van der Spuij (r) wordt door broer Danny en Ramon de la Haye gefeliciteerd met zijn fraaie goal. (Foto: Wil van Balen).

Zwartewaal schudt Herkingen af, Rockanje onderuit

Actueel 150 keer gelezen

Zwartewaal/Abbenbroek – Zwartewaal boekte een ruime 4-0 zege op Herkingen '55. Rockanje ging in de derby bij Abbenbroek met 4-1 onderuit. Zwartewaal schudde Herkingen door de zege af en heeft nu een gaatje van drie punten. Het programma van de ploeg van trainer Ron Klein tot aan de winterstop is met duels tegen koploper FC Vlotbrug en subtopper DVV '09 nog wel erg zwaar.

Punten pakken
'Toch moeten we zoveel mogelijk punten zien te pakken in die wedstrijden,' besefte Zwartewaal-trainer Ron Klein na afloop van het duel tegen Herkingen. 'Want als we mee willen blijven doen om de derde plaats, dan mogen we niet te ver achterop raken.' Vooral de vrije schop waarmee Ferry van der Spuij zijn ploeg tegen Herkingen nog voor rust op 2-0 zette, kon de goedkeuring van Klein wegdragen. 'Dat was echt een schitterende trap,' aldus Klein. Ramon de la Haye, Rick Abrahams en Mike Timmer tekenden voor de andere Zwartewaalse treffers.

Resoluter
Thomas Looij hield Rockanje op bezoek bij streekgenoot Abbenbroek in de eerste helft van de derby met zijn treffer in de race: 2-1. Maar na rust toonde Abbenbroek zich resoluter in het afmaken van de kansen. 'Ons spel was echt niet minder dan dat van Abbenbroek,' zag trainer Harry Rusken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws