Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Wim Kemp ontvangt Nissewaardpenning

Actueel 144 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag reikte burgemeester Veldhuijzen, in het bijzijn van de wethouders Mijnans, Struijk, Soeterboek en Bal, de Nissewaardpenning uit aan Wim Kemp.

Al sinds 2002 is de heer Kemp betrokken bij de cliëntenraad Sowaze. Allereerst als lid van de cliëntenraad Spijkenisse en vanaf 2006 was hij voorzitter van de cliëntenraad Sozawe Brielle en Nissewaard. In die functie heeft hij de belangen behartigd van mensen die leven onder het minimumloon.

Om goed op de hoogte te zijn en blijven en om mee te kunnen praten in die belangenbehartiging woonde Wim Kemp vele gemeenteraads- en commissievergaderingen bij. De samenvoeging van de cliëntenraad en de adviesraad WMO is voor hem een mooi moment om te stoppen als voorzitter. Vanmiddag tijdens de laatste cliëntenraad- en WMO adviesraadvergadering van dit jaar, droeg hij de voorzittershamer over aan Anne-Marie Koopman. Voor burgemeester en wethouders een mooi moment om aan de heer Kemp, als dank voor zijn bijzondere inzet, de Nissewaardpenning uit te reiken.

De  heer Kemp zette zich niet alleen geheel belangeloos in voor de cliënten- en adviesraad. Van 2007 tot 2011 was hij namelijk ook lid van de Buurtpreventie in de Gildenwijk. Wekelijks liep hij samen met andere bewoners een paar uur door de wijk, om te kijken of daar alles in orde was. Zo nodig sprak hij mensen aan op hun gedrag, bood hij hulp of verwees door naar instanties waar men voor hulp of ondersteuning terecht kon. Ook was van 2013 tot 2016 lid van de kascommissie van stichting Dress for Succes. Daarvoor was hij tevens bestuurslid van de Rotterdamse Football Club en FC Pretoria R, bestuurslid en later voorzitter van de ondernemersraad Kroonvlag, lid van bewonersvereniging Leeuw van Putten en bestuurslid van de huurdersvereniging van dezelfde woningstichting.

De Nissewaardpenning wordt toegekend aan inwoners van Nissewaard, die zich op een bijzondere manier voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt. De penning wordt toegekend door burgemeester en wethouders. Iedereen kan iemand voor deze onderscheiding voordragen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws