Burgemeester De Jong en trail-organisator Els Priester 'luidden' de deelnemers op weg. (Foto: Jasper Dijkman).
Burgemeester De Jong en trail-organisator Els Priester 'luidden' de deelnemers op weg. (Foto: Jasper Dijkman).

Voorne's Duintrail zorgt voor ongekende drukte

Actueel 322 keer gelezen

Oostvoorne – Een zomerse dag midden in het seizoen kan niet tippen aan de drukte die afgelopen zondag bij het Beachcenter aan het Oostvoornse Meer heersteVoorne's Duintrail, waarvoor Beachclub Brunotti alweer voor de tweede keer het vertrek- en aankomstpunt was, zorgde voor de ongekende drukte.

Meer dan duizend deelnemers vonden zondag de weg naar de kop van Voorne om er hardlopend te genieten van het unieke duingebied. 'Veel plezier'. Met die stuurde Els Priester namens de organisatie elke nieuwe groep 'trailers', die in de loop van de ochtend aan hun tocht, variërend van 15 tot wel 44 kilometer, begonnen op pad. Woorden typerend voor waar trailen voor staat.

'Plezier beleven en van de omgeving genieten,' legt Peter Priester, door zijn vrouw bij de organisatie van de Duintrail betrokken, uit. 'Natuurlijk gaan de fanatiekste trailers er ook voor om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Maar het gros van de deelnemers gaat voor de prestatie en voor het parcours. En wat dat betreft kunnen ze in Voorne's duin hun hart ophalen, dacht ik zo.'

Vorig jaar was Voorne's Duintrail met zo'n 750 deelnemers al een enorm evenement, maar de belangstelling voor de trail van dit jaar brak alle records. 'Wellicht kunnen we volgend jaar nog 250 deelnemers méér een plezier doen, maar dan is het plafond echt wel bereikt,' aldus Priester.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws