Judoclub Ichikan vierde vorige week vrijdag massaal het Sinterklaasfeest in SCC De Merel in Rockanje.
Judoclub Ichikan vierde vorige week vrijdag massaal het Sinterklaasfeest in SCC De Merel in Rockanje.

Wat een feest: het 'Ichikan Pietenfestijn'

Actueel 259 keer gelezen

Rockanje - Lachende gezichten, springende kinderen en stuiterende judoka's; SCC De Merel zat vrijdag vol met kinderen die wel een judofeest wilden bouwen. Judovereniging Ichikan had weer z'n best gedaan om Pieten te strikken voor het jaarlijkse Pietenfestijn.

En een feest dat was het. Met jonge en oude zwarte Pieten. Meester Roy had allemaal spellen verzonnen voor een groep van wel 50 judoka's die ook nog eens zo'n 15 vriendjes mee hadden genomen naar het Pietenfestijn.

Klimmen en klauteren
Het was klimmen en klauteren, pakjes stapelen en een wedstrijdje doen om het pakje te veroveren. De ballen vlogen om je oren bij het zaklopen waar de kinderen aan het einde van het parcours een toren van cadeautjes om moesten gooien. De Pieten hadden natuurlijk ook zakken met pepernoten die over de mat rolden en dan was het een uitdaging om zoveel mogelijk pepernoten in je judojas te verstoppen.

Tekenwedstrijd
De winnaars van de tekenwedstrijd waren: Sydney Miog en Sven Warning in de categorie 4-5 jarigen. Inge van Mill en Dean van de Berg in de categorie 6-7 jarigen en in de categorie 8-9 jarigen hadden Puck Deurloo en Mark Tuk de mooiste tekening gemaakt. Bij het eindspel vol moeilijke vragen over zwarte piet en Sinterklaas kregen de kinderen hulp van de fanatieke ouders. Zodoende was het grote pret voor jong en oud.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws