Zeedennen zoals die oorspronkelijk langs de Middellandse Zee voorkomen, zijn in Nederland vrij zeldzaam
Zeedennen zoals die oorspronkelijk langs de Middellandse Zee voorkomen, zijn in Nederland vrij zeldzaam

Compromis over boom cultuurplein

Actueel 185 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 28 november is een compromis bereikt tussen de actievoerders om de Cultuurboom op het Cultuurplein te behouden en de gemeente Hellevoetsluis.

De boom verdwijnt omdat er hoge kosten verbonden zijn aan het aanpassen van de plannen en eventuele schadevergoedingen van aannemers en leveranciers, maar de gemeente gaf wel grif toe  dat bepaalde delen van het proces zeker beter hadden gekund en wilde zeker praten over aanvullende wensen van de actievoerders.

Cultuurboom 2.0
Een van de wensen die door woordvoerder Heidi van Noort naar voren werden gebracht, was dat er meer diversiteit in de te planten bomen zou worden aangebracht en er in elk geval een andere zeeden voor terug zou komen, dat is namelijk de boom die gekapt gaat worden ook. Na overleg met de firma Cobijn bleek dat geen probleem. Zo blijkt dat alle partijen open stonden voor overleg over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Plan wordt geheel uitgevoerd
Ook de garantie dat plan dat onder andere voorziet in een zee van bloemen, geheel zal worden uitgevoerd en dat er tijdens de aanleg geen onderdelen worden geschrapt was een geruststelling voor de actievoerders, want het totaalplan is erg mooi, daar is iedereen het over eens.

Een tweede leven
De boom verdwijnt echter niet helemaal . Een viertal delen van de stam zullen naar de kunstenaars van de Doedijk worden gebracht en mogelijk krijgt  dood hout dan als kunstwerk een tweede en het tegelijk het eeuwige leven.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws