Afbeelding
Foto: M. de Haas

Sint keek zijn ogen uit in Abbenbroek

Actueel 230 keer gelezen

Abbenbroek - Het vertrouwde kleine dorpshuis  in Abbenbroek heeft een hele make-over gehad en dat moest de Goedheiligman toch even goed bekijken.

Nadat hij bij het Dorpshuis was aangekomen, ging het eerst in optocht door het dorp. Daarna had de Sint een klein onderonsje met loco-burgemeester/wethouder Martijn Hamerslag. Het duurde maar kort, want Sint had het koud en wilde naar binnen. Daar werd hij toegezongen door een hele grote groep kinderen.

Nadat hij eindelijk plaats kon nemen op zijn stoel omdat de Pieten vervelend waren, vertelde hij dat hij het jammer vond dat de deur niet wat hoger was gemaakt omdat hij nu niet met zijn mijter op naar binnen kon. Volgens de voorzitter van de Stichting Dorpshuis Abbenbroek had de gemeente niet genoeg geld gegeven om de deur hoger te maken, dus Sint moest het maar met de wethouder regelen, die voor de gelegenheid de burgemeestersketting om had. Dat maakte voor de Pieten niet uit, want eigenlijk wilden ze hem wel meenemen naar Spanje. De zak werd klaar gehouden om de wethouder in te stoppen, maar dat ging Sint toch te ver. Wethouder Hamerslag mag gewoon in Nissewaard blijven en Sint bukt op het moment dat hij binnen komt. Voor die ene keer per jaar gaat Sint de wethouder niet meenemen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws