BV Voorne houdt aansluiting, eerste zege jeugdteam U14

Actueel 146 keer gelezen

Brielle - Zowel de heren als de dames van de basketbalvereniging BV Voorne wonnen afgelopen zaterdag een thuiswedstrijden. Met de prima debuterende Lana Vermeulen, maar zonder de geblesseerde Evelyn Parlevliet, versloeg BV Voorne de studentes van SBU uit Utrecht met 55-29.

De Brielsen behouden de tweede plaats achter koploper DAS uit Delft. De defensie is tot dusver de basis voor de meeste zeges. Gemiddeld scoren de tegenstanders nog geen 35 punten per wedstrijd, terwijl Voorne minimaal 50 punten maakt per wedstrijd.

U14
Het mixed team U14 van BV Voorne (zie foto) boekte afgelopen zaterdag de eerste zege van het seizoen in de uitwedstrijd bij Flax Field Fighters in H.I. Ambacht: 47-51. Voorne bestaat uit enkele ervaren spelers en 4 nieuwe spelers. De jongens moeten aan elkaar en aan de nieuwe teamsamenstelling wennen.

Achterstand
De wedstrijd begon zaterdag met een achterstand voor Voorne (18-10). Maar Voorne zat goed in de wedstrijd en knokte zich terug naar een gelijke stand bij rust (22-22). Het zelfvertrouwen groeide. Na rust ging het gelijk op tot 45-49 met nog 1,5 minuut op de klok. Het eindsignaal kwam bij de stand van. Speciale dank aan Zoe en Romee uit meisjes U14 . Zij vielen zaterdag in omdat er 3 spelers helaas niet aanwezig konden zijn.