Afbeelding
Foto: josuijtdehaage

Geslaagde avond in het BREStheater door Alzheimer Café Brielle

Actueel 156 keer gelezen

Brielle - Wát een mooie, succesvolle en bijzondere avond in het DukdalfBRES theater te Brielle afgelopen woensdag 14 november! In een goed gevulde zaal genoten veel belangstellenden van de speciale en gratis voorstelling "De dementie van Jet en Harrie", georganiseerd door het Alzheimer Café Brielle.

In de openingstoespraak door Sjaak Kweekel, voorzitter van Alzheimer Nederland afd. Voorne-Putten Rozenburg, werd nogmaals dank uitgesproken aan de Lionsclub Voorne en gemeente en diaconie Brielle die deze avond mede mogelijk hadden gemaakt.

Twee medewerksters van Theatergroep Ervarea brachten, met muzikale ondersteuning, een mix van theater en informatie. Een klein en soms confronterend en emotioneel kijkje in de ontwikkeling van het menselijk brein en wat er gebeurt als dementie iemands leven binnenwandelt. De voorstelling deze avond draaide om "Jet", lijdend aan de ziekte van Alzheimer. Haar 'zus' verzorgde ook het informatieve deel waarbij de aanwezigen met humor zeer interactief werden betrokken.

Diverse fasen uit het leven van "Jet" werden op bijzonder ontroerende en indringende wijze neergezet door Linde Löbert, waardoor menigeen af en toe tot tranen geroerd was. Herkenbaar, confronterend en erg aangrijpend.

Na de voorstelling was er een hapje en een drankje en werd er nog uitgebreid met elkaar nagesproken. Een mooie, indrukwekkende en leerzame avond, een avond met een lach en een traan… en (met het thema in gedachten) een avond om niet te vergeten!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws