Afbeelding

"Het beste vrijwilligersbaantje dat ik me kan wensen"

Actueel 137 keer gelezen

Hellevoetsluis - Sandra Stakel is initiatiefneemster van Stichting Tante Joy. Naast haar fulltime baan in de psychiatrische gezondheidszorg leeft, doet en droomt zij Tante Joy.

Kinderen in een gezin met problemen op het gebied van (geestelijke) gezondheid worden vaak zwaar belast. Zo zwaar dat ze zich daardoor zelf niet goed kunnen ontwikkelen en soms zelf in een hulpverleningstraject terechtkomen. Dat laatste wil Tante Joy voorkomen.

Jonge mantelzorgers kunnen altijd bij Tante Joy terecht met hun vragen en zorgen "" Wat mankeert mijn ouder precies?", "Wordt mijn vader of moeder nog beter?" en "Krijg ik later ook deze klachten?" Sandra ontwikkelde een innovatief programma over ouder(s)ondersteuning wat door haar werkgever beloond werd met een geldprijs. Al jaren liep zij met het idee rond een logeerhuis te starten voor jonge mantelzorgers en met het geldbedrag als start kon zij eindelijk beginnen.

Tante Joy is op zoek naar ooms en tantes die kunnen helpen. Hulp kan bestaan uit iets kleins zoals vertellen over het werk van de stichting of het vragen van aandacht van jonge mantelzorgers. Maar ooms of tantes kunnen ook hun expertise beschikbaar stellen door hulp te bieden met bijvoorbeeld fondsenwerving. Tante Joy is met dat alles superblij, want omdat de jonge mantelzorgers waarop zij zich richt geen indicatie hebben – dat wil Tante Joy juist voorkomen – ontvangen deze ook geen vergoeding om deel te nemen aan activiteiten. Zoals gezegd droomt Sandra ook over Tante Joy. Zo hoopt ze ooit nog eens over een huis te kunnen beschikken dat doorlopend beschikbaar is voor de activiteiten van de stichting. "Dan zouden we echt veel kinderen kunnen helpen", zegt ze, "en als ik verder droom dan maken we een bioscoopfilm, een film gemaakt door de ogen van een jonge mantelzorger, want de meeste van de bestaande producties gaan over degenen die ziek zijn."

Haar laatste droom is waarschijnlijk eenvoudiger realiseerbaar: een benefiet-gala met veiling waarvan de opbrengst volledig naar Stichting Tante Joy gaat. Wie pakt de handschoen op om deze droom van Sandra te helpen realiseren? Ieder goed idee voor een sponsoractie is van harte welkom. Wellicht heeft iemand of een bedrijf een vakantiehuis beschikbaar om logeerweekenden te organiseren, kaartjes voor attracties, bowlen, bioscoop of theater beschikbaar, of wil je boodschappen sponsoren? Misschien heb je een talent waar de Tante Joy kids wat van kunnen leren of dat ingezet kan worden voor een sponsoractie?

Een financiële bijdrage kan altijd: Stichting Tante Joy NL47 INGB 0006484497. Wilt of kunt u iets betekenen, u mag Sandra altijd bellen via 06-2839 5584 of emailen op info@tantejoy.nl

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws