Blije kinderen en een tevreden regisseur, de dag kon niet meer stuk voor de Geuzenkinderen!
Blije kinderen en een tevreden regisseur, de dag kon niet meer stuk voor de Geuzenkinderen!

Brielse Geuzenkinderen worden filmsterren

Actueel 392 keer gelezen

Brielle - Onlangs kregen de Geuzenkinderen een wel heel leuk verzoek. Of ze mee wilden werken aan opnames voor een film? Ondanks het feit dat het erg kort dag was, lukte het toch om een groepje kinderen bij elkaar te krijgen en zo vertrok er op zaterdag 3 november dus een bus met als bestemming het preHistorisch Dorp in Genneper Parken in Eindhoven.

De bus werd gesponsord door ACS Autopoetscentrale en Hotel Atlas. Door een oproep op facebook van Café Dixie sponsorden ook klanten van hen mee en Lohmann BV sponsorde wat te drinken voor de kinderen.

De film waarin de Geuzenkinderen, uiteraard geheel in klederdracht, te zien zullen zijn, heet 'De Droom van Sophia' en was in eerste instantie bedoeld voor en door patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis. Maar inmiddels is men al zo enthousiast over het idee dat ze deze speelfilm willen uitbrengen in heel Nederland. Een premiere in alle Pathe bioscopen is hun ambitie, om zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van deze film en weg te dromen, ook al heb je een beperking.

Uiteraard gaan de Geuzenkinderen de film zelf ook bekijken. De bedoeling is dat ze in januari volgend jaar, met het overgebleven sponsorgeld, met zijn allen naar het Pathe theater in Rotterdam gaan. De kinderen kijken daar nu al heel erg naar uit!

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws