De Rockanjese kartcoureur Giel Bronder werd Nederlands kampioen in de DD2-klasse. * Foto: Michael Melis.
De Rockanjese kartcoureur Giel Bronder werd Nederlands kampioen in de DD2-klasse. * Foto: Michael Melis. Foto: Michael Melis

Nationale karttitel voor Rockanjenaar Chiel Bronder

Actueel 234 keer gelezen

Rockanje – Rockanjenaar Giel Bronder werd onlangs kampioen van Nederland in de kartklasse Rotax DD2. De 28-jarige Bronder presteerde dit seizoen het regelmatigst in zijn klasse in de races die meetelden voor het NK waardoor hij de nationale titel binnensleepte en Nederland eind november mag gaan vertegenwoordigen op het WK in Brazilië!

Bronder begon met karten toen hij 8 jaar was nadat een kennis uit Oostvoorne zijn vader Wim had overgehaald om eens te gaan karten in Strijen. Na een paar jaar vaak en veel trainen ging Giel zijn eerst overwinningen te behalen. Eerst in de mini klasse en daarna steeds een klasse hoger.

Klasse KF2
In 2007 werd Bronder voor het eerst hij Nederlands kampioen in de klasse KF2. Dit bleef niet onopgemerkt en er kwamen aanbiedingen van teams om internationaal te gaan rijden in de schakelklasse DD2. De laatste jaren reisde Bronder met zijn vader (de technische man) en zijn moeder ('directrice catering') het internationale circuit af. 'De snelheid in de DD2 ligt best hoog. In Spanje op het circuit van Zaragoza werd bijvoorbeeld een snelheid gehaald van 155 km per uur. Als je net een centimeter boven het asfalt zit en met nog zo'n dertig andere coureurs rondom je is dat best wel hard,' bekent Giel.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws