Wethouder Van der Kooi voorzag maandag de laatste peilbuis van de meetapparatuur aan het Fregat 34 (Foto: Jos Uijtdehaage)
Wethouder Van der Kooi voorzag maandag de laatste peilbuis van de meetapparatuur aan het Fregat 34 (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: JosUijtdehaage

Grondwatermeetnet Brielle nu operationeel

Actueel 198 keer gelezen

Brielle - Maandag is de meetapparatuur voor het grondwatermeetnet in Brielle geplaatst. Met het plaatsen van deze meetapparatuur kan het grondwatermeetnet operationeel van start. Wethouder Van der Kooi voorzag maandagmiddag de laatste peilbuis van de meetapparatuur aan het Fregat 34 in Brielle.

De gemeente heeft verschillende taken rondom water en ook specifiek grondwater in de openbare ruimte. Om inzicht te krijgen in de actuele grondwaterstanden is er een grondwatermeetnet aangelegd. Dit net meet op verschillende punten het grondwater. Het meetnet bestaat uit peilbuizen waarin meetapparatuur wordt gehangen die de hoogte van het grondwater registreren. De eerste periode wordt gemeten en getest. Via het waterloket van de gemeente www.brielle.nl/water is meer informatie te vinden over grondwater en het meetnet.

Aanspreekpunt
De gemeente is voor haar inwoners het eerste aanspreekpunt voor alle vragen rondom water. Gemeente Brielle heeft een digitaal waterloket waar de inwoners alle informatie over riolering en afvalwater, grondwater, regenwater en oppervlaktewater kunnen vinden. www.brielle.nl/water

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws