De Poorters en Poorteressen van de afgelopen jaren  (Archieffoto: John de Pater)
De Poorters en Poorteressen van de afgelopen jaren (Archieffoto: John de Pater) Foto: John de Pater

Wie wordt in Brielle Poorter(es) van het jaar?

Actueel 235 keer gelezen

Brielle - Ieder jaar wordt op 10 januari, de verjaardag van de 1 April Vereniging, door de voorzitter bekend gemaakt welk lid dat jaar benoemd wordt tot Poorter of Poorteres van het afgelopen jaar.

Iemand kan in aanmerking komen voor deze titel als deze persoon zich met name voor de 1 April Vereniging verdienstelijk heeft gemaakt. Vorig jaar is Ad Woudenberg tot Poorter van het jaar 2017 benoemd. Naast bijzondere verdiensten voor de 1 April Vereniging moet een kandidaat zich ook daadwerkelijk en aantoonbaar onderscheiden hebben, voor de gemeente Brielle, om voor deze eretitel in aanmerking te komen. Dus hij of zij moet zich ook op andere activiteiten of voor andere organisaties binnen de gemeente inzetten De leden van de vereniging kunnen kandidaten aan een vastgestelde commissie voordragen als Poorter(es). De commissie bekijkt of de voorgedragen personen aan de criteria voldoen en maakt in het diepste geheim haar keuze. De burgemeester van Brielle reikt op de 10e januari, de Poorter of Poorteres van het jaar, de bij deze benoeming behorende medaille met inscriptie en het door de commissie getekende certificaat uit.

Kent u iemand, die mogelijk in aanmerking kan komen voor de titel van Poorter of Poorteres van het jaar 2018, meldt hem of haar dan aan bij de secretaris van de 1 April Vereniging via bestuur@1aprilvereniging.nl of via Postbus 270, 3230 AG Brielle.

Bij de aanmelding moet wel duidelijk worden aangegeven wat de verdiensten van de kandidaat zijn.

lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws