Afbeelding

Nazaat Jan Blanken bezoekt Droogdok met de Bolhoedjes

Actueel 94 keer gelezen

Wim Blanken, 86 jaar en nazaat in rechte lijn van Jan Blanken, bezocht zaterdag 3 november het Droogdok. Het is zijn tweede bezoek aan de Vestingstad, "maar in de jaren '90 was het Droogdok natuurlijk nog niet zo mooi gerestaureerd" is zijn reactie.

Wim staat niet graag in de belangstelling en vindt het eigenlijk maar niets dat hij speciaal op de foto wordt gezet. Hij wil ook niet geholpen worden tijdens de wandeling die volgt "Ik ben net zo eigenwijs als Jan Blanken", geeft hij aan.

Stichting Gemaal de Hooge Boezem achter Haastrecht
Voorzitter Gerdien Tober van de stichting is blij dat ze haar ruim 70 vrijwilligers een jaarlijks uitje kan aanbieden. De keuze is gevallen op onze Vestingstad vanwege het maritieme verleden en natuurlijk vandaag speciaal het Droogdok.

De Bolhoedjes
De Twee Bolhoedjes organiseren al geruime tijd wandelingen door de Vesting. Cor Koch en Frans Robben zijn rasechte Hellevoeters die hun uitgebreide kennis van de historie graag delen. De stadswandelingen zijn geheel gratis en worden doorspekt met feitjes en anekdotes die zelfs de fanatiekste Vestingstadbewoners zullen verbazen. Mocht u ook eens een dergelijke wandeling willen maken, bel dan met 06-1390 1130 en maak uw wensen kenbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws