Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Grootscheepse oefening politie bij Helinium

Actueel 269 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op woensdag 31 oktober heeft de politie van de regio Rijnmond in overleg een grootscheepse oefening gehouden in de twee gebouwen van scholengemeenschap Helinium in Hellevoetsluis.

Om in alle situaties inzetbaar te zijn, moet de politie regelmatig oefenen, maar het ontbreekt dan nog wel eens aan geschikte locaties. Tijdens het veiligheidsoverleg, waarin zowel het Helinium, het Penta college als de politie zitting heeft, ontstond het idee te oefenen in de school. Uiteraard moest dit in de avond gebeuren, als er geen leerlingen meer in het gebouw waren.

Dit vergde een enorme organisatie waarbij alle partijen nauw samenwerkten. Op 31 oktober waren alle bedrijfshulpverleners van het Helinium en ongeveer 60 mensen van de politie aanwezig om alle mogelijke scenario's te oefenen. Dit was niet alleen voor de politie leerzaam, maar ook de bedrijfshulpverleners van het Helinium hebben hun kennis op het gebied van veiligheid weer kunnen uitbreiden. Zowel de politie als het Helinium noemen dit een zeer geslaagde avond en dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws