Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Wereldwinkel steunt waterpompenproject

Actueel 103 keer gelezen

Brielle - Het is een goede gewoonte geworden voor Wereldwinkel Brielle om jaarlijks een mooi bedrag te doneren aan een goed doel, dat steeds in het verlengde ligt van de doelstellingen van de Wereldwinkel. Dit jaar werd de cheque overhandigd aan José Verweij van importeur Gone Arty, van wie de Wereldwinkel o.a. prachtige beelden uit Zimbabwe verkoopt.

De gift zal besteed worden aan een waterpomp en een grote wateropslagtank voor een project in het droge zuiden van Zimbabwe. Water is daar het grootste probleem; het is een basisbehoefte, maar er valt nauwelijks regen. Voor de pomp wordt een lange buis in de grond geslagen. Met behulp van menselijke kracht wordt het water dan van zeer diep omhoog gepompt.

Behalve als drinkwater wordt dit water gebruikt voor het irrigeren van een grote dorpsmoestuin. Een deel van de moestuinproducten is voor eigen gebruik; de rest wordt verkocht op de lokale markt. Van het verdiende geld wordt weer nieuw zaad gekocht.

Van deze pomp zullen maar liefst 152 families (zo'n 400 mensen) profiteren. Een groot deel van deze families bestaat slechts uit grootouders en hun kleinkinderen; de tussenliggende generatie is overleden aan aids. De vrouwen maken daarnaast kleurrijke manden. De verkoop hiervan zorgt ervoor dat de kinderen naar school kunnen.

Met uw aankoop in de Wereldwinkel draagt u bij aan projecten als deze.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws