Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Petitie ‘Trek het hart niet uit Bernissesteyn en Hart van Zuidland’ aangeboden

Actueel 395 keer gelezen

Zuidland – Vanmorgen nam mevrouw Hoogwerf, directeur Careyn district Zuid-Hollandse Eilanden/Breda in de overvolle recreatiezaal van Bernissesteyn de petitie 'Trek het hart niet uit Bernissesteyn en Hart van Zuidland' in ontvangst.  

In de petitie spreken bewoners, familie, vrijwilligers en bewoners uit de omgeving hun bezorgdheid uit over de plotselinge overplaatsing van de manager zorg en de kwaliteitsverpleegkundige van Bernissesteyn en Hart van Zuidland op 13 april j.l. De overplaatsing vond plaats zonder dat bewoners, personeel en de cliëntenraad hierover werden ingelicht. Inmiddels zijn een interim manager zorg en kwaliteitsmedewerker aangesteld. Nog steeds zijn bewoners en de familieleden niet door Careyn geïnformeerd waarom de Raad van Bestuur deze besluiten genomen heeft. De petitie, die 633 keer ondertekend werd, werd aangeboden door dhr. Geert de Vries die al heel lang betrokken is bij het woonzorgcentrum in Zuidland.

De groep bezorgde familieleden die de petitie op 20 april startten, constateert daarnaast dat Careyn voorrang geeft aan het werken aan dossiers, boven het geven van zorg aan bewoners en dat deze het hart wegtrekt uit Bernissesteyn en Hart van Zuidland. Zij vragen het genomen besluit terug te draaien en de overgeplaatste manager zorg en kwaliteitsverpleegkundige in hun functie in Zuidland te herstellen. 'Careyn communiceert niet alleen slecht, maar gaat ook onzorgvuldig om met haar personeel', zo valt in de tekst van de petitie te lezen.

'De betrokkenheid bij Bernissesteyn is groot, blijkt uit het grote aantal verzamelde handtekeningen', aldus Geert de vries. 'Ik, en velen met mij, hebben het gevoel dat Careyn dit lastig vindt dit maar deze zou juist blij moeten zijn met die grote betrokkenheid.' Careyn ZHE/Breda directeur Hoogwerf beloofde er alles aan te doen om de ontstane vertrouwenscrisis te herstellen, maar gaf aan dat naast betrokkenheid ook de kwaliteit van zorg gewaarborgd dient te blijven. Het besluit van de  overplaatsing zal niet worden teruggedraaid. Binnenkort gaat Hoogwerf met vertegenwoordigers van de groep bezorgde familieleden rond de tafel.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws