Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Mantelzorgdag bij Zorgboerderij op Aarde

Actueel 194 keer gelezen

Brielle - Zorgboerderij Op Aarde organiseerde op zaterdag 3 november de jaarlijkse mantelzorgdag. Een gezellige dag, speciaal voor de naasten van de deelnemers van de zorgboerderij. Een gelegenheid om te ontspannen en om elkaar te ontmoeten.

De ruim 40 mantelzorgers werden ontvangen met een lekkere lunch. Naast heerlijk gegeten, werd er geanimeerd met elkaar gesproken. Ook werd iedereen bijgepraat over de ontwikkelingen op de zorgboerderij. Na de lunch was het tijd voor 'Onvergetelijk Museum'. Shahaila Winklaar van Museum Boijmans van Beuningen gaf een interactieve presentatie over het kijken en beleven van kunst met en voor mensen met dementie. In deze speciale boerderij-editie stond het thema 'natuur' centraal, met schilderijen zoals 'De Stier' van Paulus Potter.

Ter afsluiting was er prachtige muziek van het Brielse duo 'The Land of Song'. Jacqueline du Mortier en René Zoutewelle speelde eigen arrangementen van bestaande popliedjes en Ierse traditionals. Er waren mooie combinaties te horen met jazz, Franse musette, jigs, polka's en cajun. Jacqueline en René wonen beiden in het centrum van Brielle. Na wat muzikale omzwervingen, spelen ze inmiddels alweer een aantal jaren samen. Hun liedjes gaan over liefde, haat, trouw, ontrouw, blijdschap, verdriet, gezondheid, ziekte, ontmoeting en afscheid.

Jacqueline begeleidt haar zang met contrabas en gitaar. René speelt op piano en verschillende accordeons. Hun motto is: mensen blij en gelukkig maken. Je kan dit duo tegen komen op straat, op het plein, in een huiskamer, restaurants en kleine podia. Meer informatie is te vinden op hun website: www.thelandofsong.nl.

Foto: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op: www.brielsnieuwsland.nl