De eerste stap is gezet.
De eerste stap is gezet. Foto: Wouter Snijders

Sporthal levert zonne-energie aan omwonenden

Actueel 122 keer gelezen

Heijplaat - Op 17 oktober tekenden de gemeente Nissewaard en de energiecoöperatie Voorne-Putten Energie (VPE) de startverklaring voor het zonproject Maaswijk.

Het doel: het dak van sporthal Maaswijk bedekken met zonnepanelen en zo meer dan 50 huishoudens in de buurt van voordelige, groene stroom te voorzien.

Lagere energierekening
Bewoners die geen eigen dak hebben, of een ongeschikt dak, kunnen nu dus ook profiteren van de voordelen van duurzame energie. Daarmee dragen ze bij aan een schoner milieu én profiteren zij van een lagere energierekening.

Duurzaam
'Met dit project slaan we twee vliegen in één klap. Enerzijds leggen we zonnepanelen op een gemeentelijke accommodatie. Anderzijds creëren we ermee betrokkenheid en profijt bij de inwoners', aldus enthousiaste wethouder Igor Bal die dit project graag een succes ziet worden. 'Zodat we de komende jaren nog veel meer van dit soort projecten kunnen starten. Dat is volgens mij dé manier om Nissewaard samen duurzamer te maken.' Voorzitter VPE, Frans Meijdam vult de wethouder aan: 'Het eerste schaap is vandaag over de dam. We hopen dat hierna nog vele daken volgen, ook in de andere gemeenten van Voorne-Putten.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws