Afbeelding

De Gelder uit Hellevoetsluis klaar voor EK bowlen

Actueel 94 keer gelezen

Hellevoetsluis - In april werd Nick de Gelder, deze zomer 18 jaar geworden, de jongste Nederlands kampioen bowlen ooit. Eind oktober mag hij die titel verzilveren met deelname aan de European Champions Cup (ECC) 2018 in Duitsland, het EK bowlen voor nationale kampioenen.

Met zijn 18 jaar is De Gelder uit Hellevoetsluis, één van de jongste deelnemers. Toch heeft De Gelder in de jeugd al wat ervaring opgedaan met het vertegenwoordigen van Nederland op een internationaal toernooi. Eerder dit jaar won De Gelder met de jeugdselectie van Team NL Bowling de bronzen medaille op het EK jeugd.

De ECC 2018 wordt 23 oktober geopend in Langen, Duitsland. Op woensdag begint voor De Gelder de voorronde die duurt t/m vrijdag. De beste 16 heren na de voorronde spelen zaterdag voor een plek bij de beste 8, waarmee op zondag wordt toegewerkt naar de finale. Bij de dames komt Chantal Jacobs in actie. Aan De Gelder en Jacobs de uitdaging om de lijn van de afgelopen jaren door te zetten: sinds 2014 worden er ieder jaar één of twee medailles gewonnen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws