Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

David Keijzerwaard voetbalt liever op zondag

Actueel 264 keer gelezen

Rotterdam/Oudenhoorn- OHVV heeft zijn eerste overwinning in de wacht gesleept door op het Rotterdamse sportpark aan de Spinozaweg met 3-6 (3-3) te zegevieren over DRL. David Keijzerwaard maakt deel uit van het team dat zich dit seizoen in de derde klasse D wil plaatsen voor de play-offs met als inzet een plaats in de tweede klasse.

Dan Rolandus

'We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar bij 1-3 dachten we kennelijk dat er niets aan de hand was', doelde David Keijzerwaard op de 1-3 voorsprong, die hij voor rust als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. 'We liepen in de tweede helft over DRL heen.' Arie Bravenboer speelde met vier treffers een hoofdrol in de Oudenhoornse productie, die zou worden aangevuld met twee doelpunten van Jim Baks. Pech was er ook voor Mathijs Keijzerwaard, die na een ongelukkige val zijn pols brak. 'Dat dit juist nu moest gebeuren op het moment dat wij voor de eerste keer samen in de basis stonden. Mathijs heeft overigens gewoon door gespeeld. In het Erasmusziekenhuis ontdekten ze dat hij een gebroken pols had opgelopen.'

Leven in de brouwerij
De hypotheek- en pensioenadviseur bij Assurantiekantoor Keijzerwaard aan de Dorpsweg in Oudenhoorn is blij met de komst van Mitchel van Gastel als trainer. 'Vorig jaar speelden we op de training nog twee tegen twee, nu hebben weer partijtjes van acht tegen acht', stelt de 27-jarige Oudenhoornaar dat er weer leven in de Brouwerij is gekomen op het sportpark aan de Eeweg. 'Rafael Andrade had vorig jaar moeite om een elftal op de been te brengen, zelfs op Eddy de Regt en Adrie Poldervaart werd een beroep gedaan. Mitchel heeft diverse spelers uit de buurt benaderd om bij OHVV te komen voetballen. Arie Bravenboer geeft met zijn kwaliteit een impuls aan het team, maar ook de broers Dennis en Robin Bredius, Melvin Vlietstra, Shifa Steehouwer, Jim Baks, mijn broer Mathijs en Cees-Jan Nobel laten de ploeg weer leven. Het is mooi te zien hoeveel enthousiasme Mitchel legt in zijn trainingen. Hij is een vriend van mij, maar tijdens de training is hij gewoon de trainer. Die bezetenheid was er ook met Adrie Poldervaart (nu succesvol trainer bij eredivisieclub Excelsior, DR), die tijdens het seizoen 2014/'15 Barendrecht de training overnam van Arie Horstink.'
 

Cluppie
David Keijzerwaard is een echte Oudenhoornaar, die tijdens zijn jeugdperiode behalve voor OHVV uitkwam voor Nieuwenhoorn (D1 en C1), SVV/SMC B1 en A1 onder leiding van ex-OHVV-er Marco Jalink en Spijkenisse A1 in de tweede divisie met onder andere Sevket Kasaroglu (nu Nieuwenhoorn) en zijn huidige ploeggenoot Mitco Milojevic. 'Ik kwam er al snel achter dat ik niet in aanmerking zou komen voor het eerste elftal van Spijkenisse, waarop ik besloot om bij OHVV te gaan voetballen. Dat was met Marcel Nauta als trainer. OHVV is een echte dorpsclub, mijn cluppie waar ik trots op ben. Ik stond als klein jochie al langs de lijn te kijken naar het glorie-elftal met spelers als Karel de Blok, Eef van Splunder en Adrie Poldervaart. Ik maak me soms wel eens zorgen over de club, maar het is leuk om in je eigen dorp een voetbalvereniging te hebben. Het brengt de mensen bij elkaar, de saamhorigheid is groot. Maar als het voortbestaan als zondagclub is bijna niet te houden. Ik voetbal zelf het liefst op zondag, ben daarnaast een voetballiefhebber die zaterdags naar een wedstrijd wilt kijken. Samen met Mitchel kijken naar Delano (A Cohen), een vriend van ons die bij Barendrecht voetbalt. Ik zou het wel jammer vinden als OHVV de overstap zal maken naar het zaterdagvoetbal. Je ontkomt er als enige zondagclub op de eilanden (Hoekse Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten, DR) niet aan. Mocht het zo zijn, dan ga ik gewoon op zaterdag voetballen.' De middenvelder met een goede pass in de benen ('ik vind een pass al mooi als eruit wordt gescoord') en het buffelwerk niet schuwt, wil echter nog niet zover kijken. 'De derde klasse is met het samenvoegen met de vierdeklasse niet de meest aantrekkelijke afdeling', sluit David Keijzerwaard, die aan zijn achtste seizoen bezig is, af.

'Victoria heeft zich teruggetrokken en wanneer volgt Blankenburg, dat al twee keer heeft verloren met dubbele cijfers. Wij hebben gelukkig nog iets om voor te spelen, willen er iets van maken. Plaatsen voor de play-offs en daarbij hopen dat de vierde klasse ons bespaard blijft. De harde kern speelt als zo'n zeven jaar samen. Chris Peters, Slavisa en Mitco Milojevic, Aron van der Steen, Johan van der Ham en ook een Cees Jan Nobel zijn clubmensen waarvoor je het blijft doen. Jammer dat Jarno Huisman naar Hellevoetsluis is gegaan. En Johan van der Ham is op zijn leeftijd nog altijd een terriër die er op de training voor gaat.' Zondag staan deze mannen weer tegenover VV SEP.

OHVV: Dennis Bredius; Mathijs Keijzerwaard, Robin Bredius, Aron van der Steen, Chris Peters; Jim Baks, Slavisa Milojevic, David Keijzerwaard (75. Johan van der Ham); Arie Bravenboer, Shifa Steehouwer, Dane Oost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws