Afbeelding
Foto's Wil van Balen

Mooi bedrag van Catamaranzeilers voor Reddingsbrigade

Actueel 133 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 13 oktober vond de 38e Ronde om Tiengemeten plaats. Catamaranvereniging Hellecat is de organiserende vereniging van dit evenement.

Nadat de voorzitter van Hellecat Henk de Graad de deelnemers hartelijk welkom heette gaf hij het woord aan de burgemeester van Hellevoetsluis, Milène Junius. Zij vertelde dat dit al weer het 38e rondje Tiengemeten is. Maar, vroeg zij zich af, Hellecat bestaat 'pas' 36 jaar, hoe zit dat? Henk de Graad legt uit dat voordat de club werd opgericht er al een aantal enthousiastelingen waren die de Ronde om Tiengemeten organiseerden.

Verder haalde de burgemeester aan dat Hellecat wordt geroemd vanwege de hoge kwaliteit van de wedstrijdorganisatie, haar gastvrijheid, eigengereidheid (catamaranzeilers zijn gemiddeld genomen enigszins rebels), de clubfaciliteiten, de bereikbaarheid en zeer belangrijk het zeilwater van het Haringvliet. Onder veel omstandigheden kan op het Haringvliet gevaren worden. Vaker dan aan de kust. Het seizoen op Hellecat duurt dan ook veel langer dan vergelijkbare Catamaranverenigingen aan de kust.

Het Haringvliet heette tot de middeleeuwen 'Helius' of 'Helinium' en Hellevoetsluis betekent 'laagste punt van Helinium'. Hellacat is ook genoemd naar Helius (en catamaran), dus de stad en de vereniging delen eigenlijk hun naam. Tot slot wenste Milène Junius alle 80 deelnemers heel veel succes met de wedstrijd.

Reddingsbrigade
Voorzitter Henk de Graad sprak zijn speciale dank uit aan de ruim 50 (!) vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. Zijn speciale dank ging uit naar de Reddingsbrigade. Zij zorgen al jaren uitmuntend voor de veiligheid van de deelnemers aan de ronde. Als dank hebben alle deelnemers geld ingezameld als bijdrage voor het nieuwe hulpverleningsvoertuig dat hopelijk in 2019 kan worden aangeschaft. Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit nieuwe voertuig dat erg hard nodig is? Kijk dan op: http://reddingsbrigade-hellevoetsluis.nl

Groot catamaran evenement
Tiengemeten is na de Ronde om Texel het 2e grote catamaran zeilevenement van Nederland. Er werd door een internationaal veld van teams in diverse klasses gestreden om de eer en de bokaal. De weersverwachtingen waren deze keer erg gunstig: 13 -15 knopen wind, afnemend naar 11-12 knopen en 22°C. Ideale omstandigheden voor een zeilwedstrijd. Het advies werd zelfs gegeven om de zonnebrand niet te vergeten.

Catamaranvereniging Hellecat is een toonaangevende vereniging in Nederland. Er worden regelmatig kampioenen afgeleverd. Meer informatie is te vinden op https://www.hellecat.com.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws